Cresterea copilului

#ascutare #fericire copii #surprize #educatie #copii #parinti

Vrei sa ai un copil fericit? Iata ce trebuie sa faci!

Un parintre este pe deplin implinit doar atunci cand copilul sau este fericit. Iar pentru asta, nu este nevoie sa faci eforturi financiare deosebite ori sa muti muntii din loc, ci sa tii cont de cateva lucruri simple. Iata ce este de facut ca sa inmultesti clipele de bucurie din viata copilului tau:

Nu lasa sa ti se vada supararea

Oricat de stresat ai fi cand te intorci acasa dupa o zi obositoare la serviciu, nu lasa acest lucru sa se vada cand intri in casa. Copiii imprumuta din starile parintilor. Respira adanc si zambeste-i, spunandu-i cat de dor ti-a fost de el. Copilul tau imediat se va insenina, te va strange puternic in brate si iti va da cel mai dulce pupic din lume!

Nu-i subestima ingrijorarile

Nu-i raspunde cu afirmatii precum "Termina cu inchipuirile!" sau "Mami, am alte lucruri importante de facut, nu am timp sa te ascult" cand copilul sau adolescentul tau vine si vrea sa iti povesteasca despre o suparare a lui, oricat de mica ar fi aceasta. Daca vede ca niciodata nu ai timp pentru el sau ca nu acorzi importanta sentimentelor lui acesta se va inchide in el. Este bine sa ai intotdeauna cateva clipe libere ca sa ii asculti pasurile.

Petreceti-va timp impreuna

Poate ca in timpul saptamanii este greu sa iti petreci cateva ore alaturi de copil, din cauza programului incarcat, insa in weekend este musai sa petreceti timp in familie. Puteti merge in parc, la un film, ori va puteti distra de minune chiar si in casa, jucand mima! Pana la urma conteaza ca sunteti impreuna. Din cand in cand, mergeti intr-o mica excursie la munte ori la mare.

Include-i in discutiile serioase

Copiii se simt foarte importanti atunci cand sunt luati in serios si sunt inclusi in activitati de "oameni mari". Mai exact, lasa-i sa te ajute cand pregatesti masa, cand faci curat ori cand faceti bugetul familiei pentru cumparaturi. Vor capata si mai multa incredere in ei daca un parinte le cere ajutorul.

Bucuria cadourilor

Nu trebuie sa fie ziua de nastere sau Craciunul ca sa ii faci un dar copilului tau, care este una dintre cele mai mari surse de bucurie. Ascunde o ciocolata printre cartile si caietele pe care si le pregateste pentru a merge la scoala. Sau cumpara-i o rochita noua, pe care sa o gaseasca in dulap. Ori daca ai un baietel, colectia lui de jucarii se poate mari cu o noua masinuta. Bucuria descoperirii acestor mici daruri este de nepretuit.

Sursa foto: lifehack.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului