Cresterea copilului

#mama serviciu #mama

6 lucruri pe care sa nu i le spui unei mame care munceste

Decizia unei femei de a se reintoarce la serviciu mai repede decat perioada prevazuta in concediul legal de crestere a copilului ar putea fi vazuta cu ochi nu tocmai buni de catre cei din jur. In vreme ce unele intrebari care se nasc sunt cat se poate de bine intentionate, altele sunt doar critici gratuite.

Iata ce nu ar trebui sa ii spui sub niciun chip unei femei care si-a reluat activitatea cand inca bebelusul ei n-a implinit 1 an:

1. N-as fi putut lasa pe altcineva sa aiba grija de copiii mei

Tendinta este sa ii spui mamei ca tu nu ai putea sa aduci in casa un strain si sa te bazezi pe el pentru a-ti ingriji copilul. Insa bonele nu sunt toate precum cele care apar la stiri chinuind copiii. De cel mic poate avea grija la fel de bine o femeie straina care iubeste copiii si este foarte dedicata acestei activitati. Uneori, copiii ajung sa isi indrageasca mai mult bona decat bunicii.

2. Nu ti-e greu sa stai departe de copii toata ziua?

Evident ca nu trebuie sa ii amintesti unei mame cat de greu este sa te desparti de copil dimineata, sa il lasi eventual cu ochii in lacrimi si sa pleci la munca. O astfel de durere o cunoaste prea bine. Ea ar putea sa intrebe la randul ei: de ce vrei sa stii asta? E posibil ca persoana care a pus intrebarea sa vrea sa afle doar cat de dificil este sa faci acest pas si nu sa insinueze vreun lucru rau.

3. Probabil ca ti-ai dorit sa mai scapi de acasa

E posibil sa mai simti si nevoia sa evadezi putin, dar acest lucru nu intereseaza pe absolut nimeni. Este decizia fiecarei femei si doar cei care nu au crescut copii nu stiu ce inseamna sa stai in mijlocul lor non-stop. Acest lucru nu inseamna ca nu iti iubesti odraslele. Pana la urma, si copiilor le face bine absenta, timp de cateva ore pe zi, a parintilor. In felul acesta, vor creste mult mai independenti.

4. Inseamna ca-ti iubesti mai mult munca decat copiii

Aceasta afirmatie e clar tendentioasa. E clar ca nimeni nu-si iubeste job-ul mai mult decat pe propriii copii, insa un loc de munca, un salariu in plus in casa este o necesitate. Si tocmai pentru ca iti iubesti copiii alegi sa te duci la munca, pentru a le asigura toate cele necesare.

5. Daca renuntai la unele lucruri puteai sta linistita acasa

Multa lume considera ca sa mergi la serviciu cand ai copiii inca mici e un moft si ca banii pe care ii castigi nu merita efortul. Sau ca, daca renuntai la unele „placeri”, ai fi avut suficient de multi bani incat sa nu fii nevoita sa reincepi lucrul. Ei bine, nimeni nu poate face calcule pentru altul. Fiecare familie isi stie propriile nevoi si limita pana la care merge disconfortul financiar.

6. Nu stiu cum reusesti

Cel mai bine este sa vezi in aceasta mirare un compliment. La urma urmei, numai o femeie puternica poate reusi! Nu e la indemana tuturor femeilor sa faca fata cu succes si jobului, dar si sarcinilor de familie.

Sursa foto: popsugar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului