Cresterea copilului

#cursuri engleza #invata engleza #engleza #copii

10 motive sa inveti limba engleza

Engleza este limba oportunitatilor internationale – de la studii si cariere de top la calatorii si prietenii inedite, daca vorbesti cu incredere limba engleza, lumea intreaga ti se deschide. Descopera zece dintre modurile in care engleza te poate ajuta zi de zi:

1. 20% dintre oamenii din toata lumea vorbesc limba engleza. Conform datelor pe care le are guvernul britanic, 360 de milioane dintre acestia sunt nativi. Pentru restul de pana la un miliard si jumatate, engleza este a doua limba.

2. Atunci cand vorbesti limba engleza te poti integra usor intr-o comunitate globala si poti descoperi o diversitate de culturi, valori, domenii de activitate si stiluri de viata. Engleza este cea mai raspandita limba din lume, vorbitorii ei traind pe toate continentele.

3. Te simti conectat la lumea din jurul tau, oriunde calatoresti. iti faci prieteni noi si discuti usor si natural cu oamenii, peste tot in lume.

4. Daca stii sa vorbesti limba engleza, poti studia in aproape orice tara doresti si iti cresti sansele de a avea o educatie dobandita international, in cadrul universitatilor de prestigiu.

5. Ai mintea deschisa catre tot ce este nou, intelegi tehnologia moderna mult mai usor si te adaptezi rapid schimbarilor dinamice din jurul tau.Cele mai multe aplicatii, procese si informatii de ultima ora din stiinta si tehnologie sunt disponibile in limba engleza.

6. Fluenta in vorbirea limbii engleze iti poate asigura o cariera de succes. Deoarece este limba oficiala a afacerilor, poti comunica cu incredere la locul de munca, in intalniri, la conferinte sau atunci cand iti sustii ideile, in cadrul prezentarilor.

7. Iti poti ajuta copilul sa exerseze engleza invatata la scoala, vorbind acasa, citind carti in engleza sau urmarind filme de animatie nedublate impreuna, in familie.

8. Cand inveti limba engleza capeti abilitati cognitive noi, iti stimulezi creativitatea si iti imbunatatesti memoria. Cercetarile arata ca persoanele care vorbesc mai mult de o limba straina, au rezultate mai bune la teste de citire, fluenta verbala si inteligenta. Vei descoperi noi moduri de a gandi si de a te exprima.Pe masura ce capeti abilitati noi, vei gasi cuvinte alternative la cele originale, dezvoltandu-ti astfel gandirea divergenta. Devii capabil sa gasesti mai multe solutii pentru o singura problema.

9. Cand studiezi limba engleza, ai incredere in tine si in abilitatile tale de a vorbi, asculta, citi si scrie. Noi oportunitati si beneficii apar in viata ta. Oamenii increzatori in propriile forte au mai multe sanse de succes si pot obtine mai usor lucrurile pe care si le doresc.

10. ”Limbajul nu este un dar genetic. A invata o noua limba inseamna sa devii un membru al unui club – comunitatea celor care vorbesc acea limba” ‒ Frank Smith, psiholingvist contemporan.

 

Daca vrei sa intri in aceasta comunitate globala, poti exersa engleza constant cu ajutorul aplicatiilor, platformelor ca LearnEnglish sau prin filme sau seriale, iar cursurile de engleza de la British Council te pot ajuta sa-ti cresti rapid si usor nivelul si increderea in tine sub indrumarea expertilor mondiali in predarea limbii engleze.

Sursa foto: commons.wikimedia.org  

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului