Cresterea copilului

#gemeni #curiozitati gemeni #nastere gemeni

3 lucruri fascinante despre gemeni

In cazul in care sotul tau nu a vrut sa stie rezultatul ecografiilor, este posibil ca prima lui reactie la maternitate sa fie urmatoarea: "Doamne, am inceput sa vad dublu si nici nu am apucat sa beau cu baietii!". Pentru tine insa, rezultatul unei sarcini gemelare ar putea sa iti dea cateva motive de ingrijorare. Statistic vorbind, esti una la 100 de mamici din Romania care da nastere unei perechi de gemeni si, prin urmare, iti va fi destul de dificil sa gasesti alte persoane care sa iti dea sfaturi despre cresterea unei perechi de gemeni.

1. Identici si nu prea

Vorbind in termeni medicali, posibilitatea de a avea o sarcina multipla implica divizarea celulei ou dupa impregnare, folosirea medicamentelor pentru fertilizare sau implantarea unor embrioni multipli. In cazul gemenilor identici, chiar daca poarta acelasi bagaj genetic, nu te astepta ca cei doi sa fie imaginea reflectata in oglinda a celuilalt. Priviti din fata pot parea indentici, o analiza a profilului iti va arata insa cateva discrepante intre figurile lor, cel putin in 75% dintre cazuri.

2. Vorbesc pe limba lor

Posibilitatea ca perechile de gemeni identici sa impartaseasca perceptii extrasenzoriale ramane doar un mit. Este adevarat insa ca apropierea dintre ei le permite in timp sa anticipeze actiunile celuilalt. De altfel, daca ii vei auzi vorbind prin casa intr-un limbaj care aduce a klingoniana sau vreun grai elfesc, lasa-i in treaba lor.

Perechile de gemeni au obiceiul sa-si dezvolte limbaje misterioase numite idioglossii pe care numai ei le pot intelege. Este destul de normal, daca te gandesti ca in burtica ta cei doi au putut sa simta, ba chiar sa si... guste ceea ce facea celalalt. Asa ca asteapta-te ca cei doi sa dezvolte o legatura mai stransa intre ei decat cea pe care o vor avea cu tine. In fond, comunicarea intre ei a inceput inca de cand se aflau in pantec.

3. Nu sunt atat de rari

In Romania, datele statistice raman cele de la inceputul textului, insa pe plan global, gemenii tind sa cucereasca lumea. In Statele Unite, din 2009 si pana in prezent, rata de nastere a unei perechi de gemeni este 1/30. In Brazilia, oraselul Cândido Godói are o rata de 8% la nasterea perechilor de gemeni. Iar numele Hunter Johansson, Michael Kutcher si Patricia Bundchen probabil ca nu inseamna nimic pentru tine fara imaginea in oglinda a perechilor lor mult mai celebre Scarlett Johansson, Ashton Kutcher si Gisele Bundchen.

Sursa foto: futurelife.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului