Cresterea copilului

# dermatita de scutec #iritatie bebelusi # iritatie fund #iritatie scutec

3 remedii naturiste pentru calmarea iritatiilor provocate de scutece

Dermatita de scutec, cunoscuta si sub numele de eruptie de scutec sau intertrigo, este una dintre cele mai frecvente probleme ale pielii la bebelusii sub doi ani, iar aproximativ o treime dintre bebelusi sufera din aceasta cauza.

Bebelusii cu varste cuprinse intre 9 si 12 luni sunt cei mai afectati, dar multi bebelusi dezvolta eruptia de scutec inca de la varsta de 2 luni. Baietii si fetele sufera in mod egal, dar se crede ca bebelusii alaptati natural au sanse mai mici de a face eruptia de scutec. Totusi, daca se intampla ca micutul tau sa sufere din cauza iritatiilor, exista cateva remedii naturiste pentru a le calma durerea:

1. Untul de cocos sau de shea

Ambele sunt cicatrizante si hidradatante, fiind folosite intr-o multime de produse cosmetice. Au o actiune delicata, antibacteriana. Il poti folosi si tu pentru vergeturi si tratarea calcaielor crapate. 

2. Ulei si vitamina A

Orice ulei presat la rece - de masline, de migdale sau de rapita sunt excelente - combinate cu vitamina A reprezinta un aliat important in lupta cu aceste iritatii. Amesteca 100 ml de ulei cu o sticluta de vitamina A si pastreaza solutia obtinuta intr-o sticluta de unde vei folosi cateva picaturi dupa baie sau la nevoie mai des, dupa ce il schimbi pe cel mic. 

3. Crema de galbenele 

Cicatrizanta, aceasta poate fi folosita cu incredere de mamici si pentru alte probleme. In farmacii si magazinele naturiste exista creme special preparate pentru bebelusi. 

Tu ce remediu ai folosit pentru copilul tau?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare