Cresterea copilului

#semne #mancare #greseli parinti #program #obezitate infantila

3 semne ca ii dai copilului sa manance prea mult

Pentru obezitatea infantila, poti da vina pe alimentele nesanatoase, pe mediul inconjurator sau pe dereglarile hormonale, fara sa iei in calcul ca tie iti revine sarcina sa iti hranesti cat mai sanatos puiul si sa ii oferi mese echilibrate pentru ca el sa creasca armonios.

Uneori, grija pentru alimentatia copilului se transforma intr-o adevarata obsesie pentru mamici si le poate determina sa ii ofere micutului prea multa mancare. Urmareste semnele care iti indica faptul ca ii dai prea mult sa manance copilului tau, fara sa constientizezi acest lucru.

1 Copilul refuza sa termine toata mancarea din farfurie

Poate este doar mofturos sau poate ca micutul tau nu are nevoie sa termine toata mancarea din farfurie pentru a se simti satul. Nu il forta sa lase farfuria goala, pentru ca risti sa ii provoci neplaceri digestive. Treptat, cel mic se poate invata cu portii uriase, o extrema in care sigur nu vrei sa ajungi. Daca va resimti foamea, va cere singur de mancare.

In plus, nu ii pune copilului o cantitate de mancare egala cu a ta, deoarece nu este normal ca el sa consume acelasi numar de calorii ca un adult.

2 Copilul tau nu mai respecta orele mesei 

Daca ii oferi prea multa mancare la o singura masa, copilul tau va refuza sa respecte orarul prestabilit al meselor din timpul zilei. In schimb, se va infrupta din chipsuri si dulciuri cu mare placere. Iata de ce intervine un alt aspect de care trebuie sa tii cont: cantitatea si calitatea gustarilor pe care i le oferi micutului tau.


Incearca sa incluzi in alimentatia sa cat mai multe fructe si sucuri naturale si evita produsele de cofetarie sau patiserie, chiar daca sunt pe placul acestuia.

3 Hainele copilului tau devin tot mai neincapatoare

Este adevarat ca in primii ani de viata, copiii cresc foarte repede, dar aceasta dezvoltare trebuie sa fie in inaltime, nu in latime. Daca observi ca hainutele copilului sunt stramte in talie sau la piept, acesta este un prim semn ca are un consum zilnic de calorii exagerat. Consulta medicul pediatru si roaga-l sa iti ofere un grafic de crestere adaptat varstei copilului!


Sursa foto:chamberlinphotos.tumblr.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului