Cresterea copilului

#sfaturi crestere copii #parinte responsabil #crestere copii

3 sfaturi pe care trebuie sa le respecte orice parinte responsabil

Copiii reprezinta centrul universului pentru parinti, iar orice mama sau tata apreciaza ca sanatatea celor mici este cea mai importanta. Daca esti proaspat parinte, iata ceea ce ar trebui sa faci astfel incat copilul tau sa creasca sanatos, frumos si, totodata, sa-si dezvolte creativitate si implicarea in societate.

Nu neglija alimentatia

Alimentatia diversificata este esentiala pentru dezvoltarea copilului tau. Daca vrei sa ai un copil sanatos si plin de energie, hraneste-l cu alimente bogate in vitamine si minerale. Pireurile de fructe si legume, in combinatie cu biscuiti fara zahar, de exemplu, reprezinta una dintre cele mai bune si sanatoase variante de mancare pentru copilul tau. In cazul in care doresti sa-l rasfeti pe cel mic cu dulciuri, opteaza pentru produsele naturale, care nu contin zahar ori alte substante nocive pentru sanatate. De asemenea, o varianta prin care sa inlocuiesti dulciurile din alimentatia copiilor ar fi sa cumperi un blender, un storcator prin presare la rece sau un deshidrator. Un astfel de aparat te-ar ajuta sa transformi frunctele in sucuri cu diverse consistente si culori, astfel incat copiii sa fie curiosi sa le incerce.

Jucariile dezvolta creativitatea

Jucariile constituie o solutie foarte buna pentru dezvoltarea intelectuala si creativa a copilului tau. Alege jucarii diferite, care sa-l stimuleze variat pe cel mic. Daca ai cumparat deja un set de construit, straduieste-te ca urmatoarea jucarie sa fie una educativa, din sfera lingvistica sau matermatica. O alta varianta ar fi un puzzle cu animale. Acorda o mare atentie preferintelor in materie de jucarii ale copilului tau, dar incearca sa introduci si variatate, ori de cate ori se poate. De asemenea, ai grija ca jucariile pe care le selectezi sa se potriveasca varstei copilului tau pentru.

Arata-i afectiune si poarta haine similare

Copiii au nevoie sa se simta permanent protejati si inclusi in societate. Una dintre cele mai simple solutii prin care sa-i arati copilului tau ca se poate baza pe sprijinul tau este sa iti asortezi imbracamintea cu baiatelul sau cu fetita ta. Cu putina rabdare, poti gasi o multime de articole de imbracaminte pentru parinti si copii, de la tricouri, pijamale si rochii de seara, pana la caciuli, hanorace si pantaloni. Pentru perioadele calduroase, alege haine 100% din bumbac, deoarece ele permit corpului sa respire si nu retin umezeala. De asemenea, hainele din bumbac sunt foarte rezistente la spalari multiple si se calca foarte usor.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului