Cresterea copilului

#asigurare de viata #greseli parinti #dificultati financiare #greseli financiare #jucarii scumpe

4 greseli financiare pe care le faci in relatia cu copilul tau

De cele mai multe ori, parintii se lasa coplesiti de nevoile copiilor si incearca sa le satisfaca acestora toate dorintele. Este o tendinta naturala prin care vor sa ii arate celui mic cat de mult il iubesc, insa nu inseamna ca este si cea mai buna solutie.

In timp, greselile financiare pe care parintii le fac in relatia cu copilul lor, uneori fara sa isi dai seama, vor duce la diverse probleme legate de calitatea vietii si de educatia lui. Iata patru erori legate de bani pe care le poti face atunci cand vine vorba despre propriul copil.

1. Ii cumperi lucruri scumpe

Pe principiul "vreau ca lui sa nu-i lipseasca nimic!", esti tentat/a sa ii cumperi tot felul de lucruri scumpe, incepand cu haine si terminand cu jucarii. Evita sa te simti vinovat/a pentru faptul ca nu i-ai cumparat o bicicleta de firma in detrimentul uneia mai ieftine. Trebuie sa inveti sa faci diferenta intre "nevoie" si "dorinta", iar copilul va invata automat de la tine sa faca la fel.

2. Ii cumperi lucruri in exces

Este o alta greseala intalnita frecvent la parinti, in special la aceia care au suferit in copilarie din acest punct de vedere. Nu este nici o greseala sa ii asiguri copilului tau tot ceea ce el are nevoie, daca iti permiti acest lucru fara sa te imprumuti.

Dar sa ii schimbi perechile de adidasi o data la cateva luni, sa ii cumperi cate un joc nou in fiecare saptamana sau sa ii iei ultimul model de iPhone doar pentru ca au toti colegii lui sunt greseli financiare care te vor costa scump pe viitor.

3. Eviti sa discuti cu el dificultatile financiare

Banii nu sunt o resursa inepuizabila, insa el va crede acest lucru si dorintele vor creste pe masura varstei sale. Daca eviti sa discuti problemele financiare in fata copilului tau nu faci decat sa inrautatesti situatia. In jurul varstei de 10 ani, copiii sunt capabili sa inteleaga aspectele financiare de baza si isi pot gestiona singuri micile cheltuieli.

4. Nu ai o asigurare de viata sau una in caz de accident

Atat timp cat ai o stare de sanatate buna, nu te ingrijorezi foarte tare in privinta acestui aspect. Insa, cum nu stii ce s-ar putea intampla maine, ar fi bine sa iti pui copilul la adapost. O asigurare in caz de accident sau una de viata reprezinta solutiile optime pentru a-ti ajuta copilul. Companiile de profil din Romania ofera diverse scheme de asigurari care pot fi adaptate nevoilor tale.


Sursa foto: forbes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare