Cresterea copilului

#avocado cu oua la cuptor #mere coapte cu fructe si nuci #mic dejun Ioana Ginghina #mic dejun #budinca

4 idei de mic dejun pentru copii de la Ioana Ginghina

Odata cu inceperea scolii, pentru actrita si mama Ioana Ginghina, pregatirea micului dejun pentru fiica sa, Ruxandra, devine problema vietii sale, dupa cum recunoaste pe blogul persoanal. Vedeta a gasit trei idei de mic dejun “sanatos, plin de energie si gustos”, pe care le-a impartaseste si celorlalti parinti.

Avocado cu oua la cuptor

  • 1 avocado;
  • 2 oua;
  • lamaie;
  • sare si piper;


Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul.
Indeparteaza samburele de avocado si sparge cate un ou in interior.
Presara piperul, sarea si stoarce zeama de la jumatate de lamaie.
Asaza cele doua jumatati de avocado intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Se lasa la cuptor aproximativ 10 minute, pana cand albusul se intareste.

Mere coapte cu fructe si nuci

  • 4 mere;
  • 2 linguri de stafide;
  • 25 g de unt;
  • 1 lingura de scortisoara;
  • 1 lingura de miere;
  • 50 g migdale maruntite;

Mod de preparare:

Se scobeste miezul merelor.
Stafidele, zaharul, untul si scortisoara se pun intr-un blender si se amesteca.
Acest amestec se adauga in mere, iar deasupra se toarna siropul de mere si mierea.
Se asaza merele umplute intr-o tava pentru copt si se introduc la cuptor.
Dupa 30 de minute se scot din cuptor si se adauga deasupra migdalele si murele.


Budinca de chia si migdale

  • 2 cani de lapte din migdale;
  • 1/4 cana de sirop de artar;
  • 1 lingurita de extract natural de migdale;
  • un varf de cutit de sare celtica;
  • 1/3 cana de seminte de chia;
  • 1/3 cana de migdale crude, tocate;


Mod de preparare:


Laptele de migdale, siropul de artar, extractul de migdale si sarea se pun in blender si se mixeaza timp de cateva secunde.

Amestecul se rastoarna intr-un bol si se adauga semintele de chia. Se amesteca si se lasa la frigider timp de 3 ore.

Dupa ce au trecut cele 3 ore se mai amesteca o data, apoi se adauga migdalele taiate. Pentru un plus de aroma si gust se mai pot adauga fructe proaspete sau scortisoara, la final.


Iaurt cu fulgi de orz, ovaz si banana

 

  • 1iaurt grecesc
  • O lingurita fulgi ovaz
  • O lingurita fulgi orz
  • Miere
  • 1 banana
  • scortisoara

Mod de preparare

Se pun la inmuiat peste noapte in iaurt fulgii de ovaz si orz si mierea.

Se scot la temperatura camerei si se amesteca cu felii de banana proaspata si scortisoara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului