Cresterea copilului

#bebelusi #vreier bebelusi #dezvoltare creier bebelusi

4 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre creierul bebelusului tau

Bebelusii sunt fascinanti, iar creierul lor cu atat mai mult! Asa se face ca parintii vor intotdeauna sa stie ce se intampla in capsorul micutilor lor, indiferent ca acestia dorm sau sunt mai activi ca niciodata. Iata 4 lucruri despre creierul copilului tau, pe care ar trebui sa le cunosti.


1. Creierul se dezvolta si cu ajutorul altor persoane

Potrivit unui studiu prezentat in revista Monographs, copiii se descurca cel mai bine atunci cand au cel putin trei adulti in preajma lor care sa ii incurajeze.

Alti specialisti, precum Sarah Hardy, autoarea cartii "Mamele si altii", afirma ca petrecerea timpului cu ingrijitori non-parentali, precum bunicii, educatoarele de la cresa sau gradinita, bonele etc, ii ajuta pe copii sa isi extinda abilitatea de a interactiona.


2. Nu are auzul atat de dezvoltat

Bebelusii nu au auzul atat de bine definit, spune Lise Eliot, neurolog de profesie, citat de portalul Live Science. "De aceea plansetul lor nu ii deranjeaza pe ei atat de mult, pe cat de ne deranjeaza pe noi". In plus, explica ea, copiii nu pot distinge atat de bine vocile din fundal precum pot adultii, de aceea muzica, de exemplu, trebuie sa fie activitatea primara a lor atunci cand vor sa se distreze, nu zgomotul din fundal.


3. Creierul lor poate fi suprastimulat

Bebelusii au perioade scurte in care se pot concentra la ceva si astfel creierul lor poate fi suprastimulat foarte rapid. Uneori, cea mai buna atentie pe care i-o poti oferi este simplul fapt de a-l linisti. Incearca sa-i asiguri o atmosfera propice somnului, pentru a se odihni asa cum trebuie, altfel risca sa devina hipersensibil.


4. DVD-urile educationale sunt inutile in dezvoltarea creierului

Trebuie sa vorbesti cu el cat mai mult timp pentru a-l ajuta sa-si dezvolte abilitatea de a comunica si pentru a-l ajuta sa invete limba. "Bebelusii vad oamenii in doua feluri distincte: cei care le raspund la actiuni si cei care nu o fac. O inregistrare nu interactioneaza cu bebelusul, de aceea DVD-urile pentru copii, cum sunt Baby Einstein si Brainy Baby, s-au dovedit a fi ineficiente", a explicat Michael Goldstein, cercetator al Universitatii Cornell din SUA. Cele mai bune modalitati prin care poti sa ii dezvolti creierul copilului tau raman jocurile interactive.

Sursa foto: counselheal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului