Cresterea copilului

#vacanta mare #siguranta copil mare #siguranta copil

4 masuri obligatorii pentru siguranta copilului la mare

Copiii sunt foarte activi si entuziasmati in timpul sejurului la malul marii, iar riscul de a fugi de langa tine pe plaja sau de a-ti scapa de sub priviri in timpul balacelii in apa este foarte mare. Pentru a preveni accidentele nedorite si a te asigura ca vacanta la mare va fi una linistita trebuie sa iti iei cateva masuri de siguranta!

1. Fa-i o geanta separata de plaja

Copilul trebuie sa aiba o geanta de plaja separata de a voastra, care sa contina absolut toate produsele de care are nevoie pentru a fi protejat de efectele nocive ale soarelui. Geanta copilului trebuie sa includa:

  • prosop de plaja;
  • palarie;
  • lotiuni de protectie solara (minim SPF 30);
  • ochelari de soare;
  • papuci de plaja.

2. Stai aproape de el cand este in apa

Colacul, vesta sau aripioarele gonflabile sunt obligatorii in momentul in care intra in apa, mai ales daca nu stie sa inoate. Acestea insa nu sunt suficiente pentru a fi in siguranta. Daca lasi copilul sa plece de langa tine atunci cand are vesta sau colac, exista riscul sa fie purtat in larg de curenti. Este foarte important ca atunci cand intri cu copilul in apa sa stai foarte aproape de el.

3. Pune-i intotdeauna costum de baie

Cand vine vorba de copii mici, costumul de baie este adesea optional. Multi parinti prefera sa-si lase prichindeii complet dezbracati la plaja, fara sa stie ca ii expun numeroaselor pericole.

In primul rand costumul de baie trebuie ales cu grija. Opteaza pentru unul din materiale de calitate.  Este foarte important sa il dai cu crema de protectie solara. Astfel pielea copilului este protejata de actiunea razelor ultraviolete si de riscul de arsuri.

In al doilea rand, zona genitala a copilului este protejata de riscul infectiilor cu germeni din nisip sau de riscul leziunilor provocate de diverse obiecte taioase de pe plaja. In plus, costumul de baie ofera o bariera de protectie impotriva temperaturilor crescute ale nisipului sau a muscaturilor de insecte.

4. Supravegheaza-l in permanenta

Indiferent ca sta pe plaja sau in apa, copilul trebuie supravegheat in permanenta, pentru prevenirea riscului de a se ineca, rataci sau, in cel mai rau caz, de a fi rapit sau expus accidentelor grave!

Sursa foto: moms.popsugar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului