Cresterea copilului

#vizita medicala #parinti #jucariii #injectii #teama de medic

4 modalitati prin care iti ajuti copilul sa scape de frica de doctor

O vizita la stomatolog sau la medicul pediatru se poate transforma intr-o experienta traumatizanta pentru copilul tau, in special daca sunt implicate si injectiile. De fapt, reactia celui mic si frica pe care a dezvoltat-o fata de doctor nu reprezinta nicio surpriza, tinand cont ca el este vaccinat inca din primele luni de viata. Iata 4 modalitati care te vor ajuta sa-l calmezi si sa-l faci sa se simta mai in siguranta la urmatoarea vizita la doctor.

1 Fa-ti timp sa-l insotesti chiar tu

Foarte multi parinti, din lipsa de timp sau din frica de a nu-i vedea pe cei mici cum plang si se zbat in bratele lor, prefera sa-si lase copiii pe mana bunicilor atunci cand au programare la pediatru. Specialistii spun insa ca aceasta abordare nu este una sanatoasa, caci micutii se simt mai in siguranta cu parintii alaturi de ei.

2 Citeste-i carti si joaca-te de-a doctorul

Ajuta-ti copilul sa stie ce il asteapta atunci cand aveti de facut o vizita la cabinetul medical. Una dintre modalitatile cele mai simple este sa-i cumperi jucarii tematice si sa te joci cu el de-a doctorul. Pune-l sa deschida gurita in timp ce il examinezi pentru "rosu in gat" sau fa-i injectii fictive pentru a-l proteja impotriva infectiilor. O alta modalitate este sa-i citesti carti ilustrate despre vizita la doctor.

3 Valideaza-i fricile

Una dintre cele mai comune greseli pe care parintii le fac este sa le spuna celor mici ca injectia nu doare. Nu-i ascunde copilului tau adevarul, incurajeaza-l si lasa-l sa planga, spune-i ca esti alaturi de el si ca veti trece impreuna peste acest moment. Tine-l in brate si vorbeste-i in permanenta.

4 Lasa-l sa ia cu el jucaria preferata

Ursuletul preferat, papusa sau masinuta indragita sunt lucrurile care il linistesc pe cel mic si il fac sa se simta in siguranta atunci cand este palpat de catre medic. Daca are un frate sau o sora mai mare, lasa-l pe acesta sa fie examinat primul. Cel mic va observa ca fratelui mai mare nu i se intampla nimic si va accepta controlul doctorului mult mai usor.

Sursa foto: komonews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare