Cresterea copilului

#jocuri #adolescenti #riscuri #distractie #atentionari parinti

4 tendinte periculoase in randul adolescentilor: ce fac tinerii cand vor sa se distreze

Imaginatia adolescentilor nu are limite cand vine vorba despre nascocirea unor noi metode de distractie. Este suficient sa cauti pe Internet imagini dupa cuvintele "salt and ice" (sare si gheata) pentru a-ti da seama de cat teribilism sunt in stare tinerii. Psihologii sustin ca parintii ar trebui sa se puna la curent cu tendintele periculoase in randul adolescentilor, pentru a sti la ce sunt expusi acestia.

Iata cateva dintre cele mai bizare si periculoase metode de distractie in randul noii generatii de adolescenti.

1 Tampoanele imbibate cu alcool

Din dorinta de a se imbata cat mai repede, fara a se simti in respiratie mirosul de alcool, tinerii americani au lansat moda tampoanelor imbibate cu votca sau alte bauturi din aceeasi gama. Adolescentii, baieti si fete deopotriva, isi introduc tampoanele in vagin sau in anus.

Medicii avertizeaza ca aceasta metoda de distractie este foarte periculoasa, putand duce la afectiuni grave ale vaginului, la coma alcoolica sau chiar la deces.

2 Muscaturile pe gat

Filmul "Twilight", care prezinta povestea de dragoste dintre un vampir si o muritoare, a devenit un fenomen mondial in randul tinerilor, multi dintre acestia dorindu-si sa treaca si ei printr-o experienta asemanatoare.

Inspirati de ceea ce vad in filmul cu vampiri, adolescentii isi musca partenerii de gat, pentru a le arata afectiunea si dragostea. Medicii sustin ca acest obicei al tinerilor le poate provoca probleme de sanatate nebanuite, de la simple infectii, pana la contactarea unor boli precum hepatita, sifilisul sau SIDA.

3 Combinatia de sare cu gheata

"Sare si gheata", asa se numeste noua moda in randul tinerilor teribilisti. Este vorba despre o metoda "amuzanta" prin care adolescentii incearca sa isi puna la incercare rezistenta la durere. Ei presara sare direct pe piele, apoi pun cuburi de gheata peste sare.

Cei mai multi tineri care aleg sa se distreze in acest mod ajung de urgenta la spital cu arsuri grave. O mama disperata chiar a lansat in urma cu cateva luni un avertisment pentru toti parintii, pe care ii sfatuieste sa isi protejeze cat pot de mult copiii de acest joc periculos.

4 Sufocarea cu o esarfa

Este vorba despre un joc extrem de periculos, prin care tinerii se strang de gat cu o sfoara, esarfa sau curea, pentru a simti ceea ce ei numesc "extaz".

In cel mai bun caz, aceasta tendinta periculoasa poate provoca lesin. In cel mai rau caz, provoaca afectiuni ale creierului si chiar deces.

Sursa foto:hannabeth.buzznet.co

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului