Cresterea copilului

#copii #accidente copii #muscatura copii #tratarea intepaturilor #arsuri copii

4 urgente medicale ale copilului si cum sa le faci fata

Oricat de mult ti-ai proteja copilul, accidentele tot se intampla. Nu trebuie sa te invinovatesti, o julitura sau o mica rana sunt lucruri normale pentru orice copil nazdravan. Dar ce te faci cand micutul tau are o problema medicala mai grava, care implica ceva mai mult decat un simplu bandaj la picior sau la manuta? Iata 4 urgente medicale ale copilului si cum sa reactionezi in fiecare dintre aceste cazuri:

1 Se loveste la dinti la locul de joaca

Adesea, micutii se zbenguie mai mult decat trebuie atunci cand sunt in preajma altor copii la locul de joaca. Cateodata, acest comportament poate conduce la leziuni dentare serioase. 

In primul rand, nu trebuie sa intri in panica! Indreapta-te spre cel mai apropiat cabinet stomatologic. Acolo, copilul poate fi evaluat corespunzator, iar medicul poate decide daca extrage sau nu dintisorul de lapte. Daca este un dinte permanent si a cazut, specialistii spun ca trebuie sa il pui intr-un pahar cu lapte pana ajungi la dentist, ca medicul sa il poata reimplanta.


2 Bebelusul se arde cu ceai fierbinte

Intr-o clipa de neatentie, micul tau "titirez" ajunge la ceasca de ceai sau cana de cafea si se opareste. Du-ti imediat copilul la camera de urgenta al celui mai apropiat spital daca arsura acopera fata, mainile, picioarele sau organele genitale. Este posibil sa ai de-a face chiar si cu o arsura de gradul III, de la o banala bautura fierbinte.

Rana mai mica se poate trata in prima faza local, cu ajutorul jetului de apa rece de la robinet. Lasa sa curga timp de cateva minute si apoi pune un plasture. Nu il da cu creme sau uleiuri, caci ii poti infecta rana. Homeopatii mai recomanda mierea de albine sau tinctura de propolis aplicata local, acestea avand efect cicatrizant.


3 Copilul a fost muscat de un altul

Atunci cand micutul tau a fost muscat de un alt copil, curata bine zona cu apa si sapun, apoi aplica niste unguent antibiotic si acopera cu un plasture. Nu uita sa ii dai un telefon pediatrului. Explica-i unde este localizata rana si cum arata. El iti va oferi indicatiile necesare pe mai departe.


4 Copilul a fost intepat de o albina

Daca a fost intepat de o albina si stii ca este alergic sau observi semne ale alergiei (i se umfla fata, are dificultati la inghitire, il doare capul), atunci du-l imediat la spital. In cazul in care nu are astfel de probleme, aplica o compresa rece si apasa tare pe umflatura.

Foto:www.scottsdaledaycare.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare