Cresterea copilului

#cort #camping #activitati vara #zmeu #desene creta #creta colorata

5 activitati distractive pe care sa le faci cu copilul in vara aceasta

Vara s-a instalat rapid si incepe sa-si intinda razele soarelui peste cei mici si peste cei mari, deopotriva. Vremea frumoasa scoate copiii dornici de aventuri inedite in aer liber afara din case. Desi piscina si plimbarile prin parc sunt activitati nelipsite din programul prichindelului in perioada verii, exista si alte activitati distractive care-l recreeaza si binedispun pe tot parcursul anotimpului!

1 Campingul la munte

Probabil ca vacantele la munte si la mare sunt obisnuite pentru tine si familia ta in sezonul cald. Insa, daca pana acum va cazati la hotel si luati masa la restaurant, este timpul sa incercati aventura de a locui si dormi cateva zile in mijlocul naturii, la cort.

Campingul este o experienta grozava pentru copil, care are ocazia sa invete cum se supravietuieste in mijlocul naturii, sa descopere mai multe informatii despre vegetatia sau fauna locala si multe alte lucruri importante pentru educatia si dezvoltarea lui.

2 Picnicul

Iesirile la picnic ar trebui sa devina o traditie pentru familia ta. Servirea mesei pe paturica, in mijlocul naturii, este una dintre activitatile relaxante si placute pe care orice copil ar trebui sa le traiasca in sezonul cald.

3 Desenatul cu creta pe asfalt

In sezonul de vara, creioanele si pixurile copilului ar trebui sa intre la "hibernare" pentru o perioada, iar creta si desenele pe asfalt sa devina o alternativa frecventa in programul de relaxare a copilului. Este atat de amuzant si distractiv sa desenezi cu creta colorata pe asfalt, incat nu doar copilul se bucura de aceasta activitate, ci si tu!

4 Ridicarea unui zmeu

Niciun prichindel nu ar trebui privat de bucuria de a confectiona, impreuna cu parintii, un zmeu si de a-l ridica in aer. Este una dintre cele mai simpatice, amuzante si memorabile activitati specifice copilariei, iar sezonul cald este tocmai bun pentru a pune in practica aceasta activitate amuzanta.

5 Gradinaritul

Desi ar putea parea o activitate destul de serioasa si "de oameni mari", gradinaritul poate deveni o joaca pentru tine si cel mic. Daca ai grija sa transformi plantarea florilor, legumelor sau fructelor, plivitul si varuitul trunchilor copacilor in activitati amuzante si distractive, copilul va fi fascinat de aceasta activitate in aer liber, pe care o va repeta, cu mult drag, ori de cate ori este nevoie.

Sursa foto: blog.sfgate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului