Cresterea copilului

#jocurile olimpice. #activitati copii #sport copii #activitati sportive copii

5 activitati sportive pentru copii inspirate de Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice de la Londra sunt in plina desfasurare, iar spiritul competitiei si intrecerilor sportive pare sa fi cuprins pe toata lumea, de la mic la mare. Nici copilul tau nu face exceptie si urmareste cu sufletul la gura fiecare intrecere a sportivilor preferati! Nu va limitati doar la a va uita la Olimpiada! Introdu-l pe prichindelul tau in spiritul Jocurilor Olimpice cu cinci idei de activitati amuzante si distractive, care-l vor face sa se simta in mijlocul evenimentelor!

Activitatile fizice inspirate de Olimpiada reprezinta nu doar o metoda distractiva de a-si petrece timpul liber, ci si o modalitate de a face miscare si de a fi activ in fiecare zi. Sportul este esential in cresterea si dezvoltarea copilului, iar Olimpiada poate deveni pretextul si oportunitatea perfecte pentru a-i deschide apetitul pentru miscare fizica.


Ciclism


Fie ca este realizat pe circuitele special amenajate din parcuri sau ca este dus un pic la extreme, la munte, ciclismul este un sport olimpic pe care copilul il poate simti pe pielea lui.

Pentru a diferentia o banala plimbare cu bicicleta de o competitie cu adevarat olimpica, incearca sa introduci in cursa un traseu prestabilit si ceva premii pentru castigatori. In acest fel, te apropii mai mult de spiritul si efervescenta emotionala pe care o transmit Jocurile Olimpice concurentilor si ii oferi micutului si o motivatie.

Pentru siguranta lui, nu uita sa il echipezi corespunzator (casca, genunchiere, cotiere etc.) inainte de a se urca pe bicicleta!


Inot


Un alt sport olimpic extrem de indragit este inotul. Daca micutul tau deja inoata ca un delfinas prin piscina sau chiar urmeaza cursuri pentru a face inot de performanta, atunci ai ocazia perfecta de a organiza o mica intrecere intre copii.

Mai aduna cativa prichindei, care sa aiba cam acelasi nivel la inot precum copilul tau, aliniaza-i la marginea piscinei si pune-i sa se intreaca, facand un tur de bazin. Bineinteles, este indicat ca primele trei locuri sa primeasca si medalii, pentru a imita cat mai bine intrecerile olimpice la acest sport!


Polo


Daca micutul tau inca nu a invatat sa inoate bine, nu este nicio problema. Tot se poate balaci in apa, mai ales ca afara este cald, insa in piscina de copii mici, la un meci de polo, un alt sport olimpic de vara foarte apreciat.

Formeaza doua echipe de copii, improvizeaza doua porti la marginile pisicinei, ia o minge de plaja, spune-le care sunt regulile si fii arbitrul unui meci de polo pe cinste intre cei mici.


Volei pe plaja


Voleiul pe plaja este un alt sport olimpic de vara. Daca nu sunteti la mare sau la un strand care sa aiba in dotare un teren de volei cu nisip, nu este nicio problema. Puteti merge oriunde in alta parte, atat timp cat e in aer liber, unde exista spatiu suficient de mare pentru a crea un teren de volei.


Gimnastica ritmica


Oricat ti-ai dori sau te-ai gandi cum sa faci, este imposibil sa improvizezi un sport olimpic la categoria "mica", de cativa anisori, inspirat din gimnastica artistica. Aceasta disciplina presupune un corp foarte atletic si miscari care nu pot fi imitate de niciun amator, cu atat mai putin de un copil mic.

Insa gimnastica ritmica se pliaza mai mult pe capacitatea fizica a unui copil de cativa ani. Pune-i in mana o panglica, prinsa de un maner sau o minge si arata-i cateva miscari artistice din gimastica ritmica. Apoi, lasa-l pe el sa-si puna imaginatia la contributie si sa creeze un program cu miscari gratioase proprii.



Foto: Poolswimming.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului