Cresterea copilului

#gravida #sarcina #insarcinata #carte gravida #bebelus #nastere

5 carti utile pentru viitoarele mamici

Sarcina este cea mai frumoasa perioada din viata unei femei, dar cere, de asemenea, responsabilitate din partea viitorilor parinti. Informarea continua, regimul de viata sanatos si intelegerea etapelor sarcinii pot asigura venirea pe lume a unui bebelus sanatos. Iata cateva carti care te vor informa asupra stilului de viata corespunzator sarcinii si ce inseamna aducerea pe lume a unui bebelus.

Clinica Mayo. Despre sarcina, nastere si nou-nascut

Scoala de medicina Mayo este una dintre cele mai prestigioase institutii de acest gen din Statele Unite. Aceasta este faimoasa pentru absolventii de renume si continua sa fie recunoscuta pentru exigenta in alegerea canditatilor si repartizarea acestora in cele mai bune clinici din Statele Unite.

Specialistii in obstretica de la Clinica Mayo au elaborat un ghid al gravidei care contine date clare si complete despre perioada sarcinii.

Cu ajutorul ghidului oferit de Clinica Mayo vei afla ce se intampla cu corpul tau pe parcursul fiecarei luni de sarcina, cum sa iti alegi obstetricianul, testele prenatale, metodele analgezice la sarcina, contraceptia dupa nastere etc.

De asemenea, vei descoperi in paginile cartii probleme si intrebari care apar frecvent pe parcursul sarcinii. Raspunsurile vin sub forma unor sfaturi care te vor ajuta sa faci fata greturilor matinale, arsurilor gastroesofagiene sau durerilor de spate. Vei invata cum sa te ingrijesti singura, dar si cand este momentul sa ceri ajutor specializat.

Cartea Clinicii Mayo cuprinde, de asemenea, informatii esentiale pentru femeile insarcinate care sufera de afectiuni ca astmul bronsic, hipertiroidism sau diabet zaharat si ce trebuie sa stii in cazul in care apar complicatii in timpul sarcinii.
Aceasta se poate achizitiona din librarii sau online, la pretul de aproximativ 50 lei.

Autor : Roger W. Harms
Numar pagini: 614
Format: 23 x 16,5 cm.

Gimnastica Pilates pentru gravide

Metoda Pilates a fost elaborata de catre germanul Joseph Pilates la inceputul secolului XX, iar in prezent se bucura de peste 11 milioane de persoane care practica aceasta metoda de slabit si intretinere.

Principiul dupa care se ghideaza metoda Pilates este gasirea unui echilibru intre minte si corp.

Exercitiile Pilates vor sa creeze o fuziune intre aceste doua elemente si sa aiba ca rezultat un corp care permite miscari gratioase, fluide si echilibrate.

Cartea "Gimnastica Pilates pentru gravide” te invata cum sa iti mentii corpul tonifiat pe tot parcursul sarcinii.

Exercitiile prezentate sunt menite sa iti intareasca abdomenul, sa iti tonifice muschii spatelui si ai planseului pelvin si sa iti asigure o constitutie fizica mai puternica.

Metoda Pilates iti garanteaza, astfel, ca dupa sarcina iti vei recupera abdomenul plat si formele de invidiat. Exercitiile sunt selectionate atent pentru fiecare trimestru de sarcina. Pe langa acestea, vei descoperi in paginile ghidului si exercitii pentru respiratie, tehnici de relaxare si energizare si informatii despre schimbarile prin care trece corpul tau pe tot parcursul sarcinii. Cartea se poate achizitiona din librarii sau online, pentru aproximativ 20 lei.

Autori: Anna Selby
Numar pagini: 126
Format: 24 x 17 cm.

In asteptarea bebelusului

Aceasta carte nu mai are nevoie de nicio prezentare, avand in vedere ca a fost vanduta in peste 4,5 milioane de exemplare.

Cartea imbina cu succes informatia cu utilul. In cuprinsul acesteia vei gasi o lista de intrebari pe care ar trebui sa le adresezi celui care te ingrijeste, explicatii ale termenilor medicali si ale procedurilor medicale, dar si sfaturi utile despre cum sa te mentii sanatoasa si intr-o forma fizica de invidiat.

Ghidul urmareste gravida pe tot parcursul sarcinii, pregatind cat mai bine momentul venirii pe lume a copilului. In acest scop, cartea cuprinde si o serie de semne de alarma pe care trebuie sa le urmaresti, informatii despre metode de calmare a durerii, nasterea prematura, nasterea prin cezariana si pozitii de nastere.

In plus, cartea "In asteptarea bebelusului” cuprinde pagini speciale pentru ca viitoarea mamica sa isi faca insemnari, sa isi noteze intrebarile sau instructiunile speciale pentru ingrijirea personala. Aceasta se poate achizitiona din librarii sau online, pentru aproximativ 20 lei.

Autori: George Verrili, Anne Marie Mueser
Numar pagini: 184
Format: 24 x 17 cm.

La ce sa te astepti cand esti insarcinata

"La ce sa te astepti cand esti insarcinata” este cea mai vanduta carte despre sarcina in Statele Unite. Tonul familiar si adresa clara catre parintii care trebuie sa imbine viata de familie cu cea profesionala i-au adus acestui ghid faima de "Biblia gravidei”.

Cartea este scrisa intr-un format problema-raspuns, dezvoltand subiecte in ordinea cronologica a sarcinii. Etapele cartii nu incep cu primele zile ale sarcinii,ci cu mult inainte, elaborand astfel un plan complet al conceptiei. "La ce sa te astepti cand esti insarcinata” vrea sa fie un ghid complet de informatii, astfel incat problemele abordate se refera la sarcina, gravida si copil, dar si cum influenteaza sarcina cuplul si viata sexuala, precum si venirea pe lume a urmatorilor copii.

Mamele care lucreaza vor gasi printre paginile cartii un capitol dedicat lor, iar tatii vor putea beneficia, de asemenea, de sfaturi speciale. Cu ajutorul ghidului vei putea elabora o dieta adecvata perioadei de sarcina, un plan dupa care sa iti alegi medicul potrivit si vei afla ce alternative ai pentru nastere.

Printre intrebarile care isi gasesc raspunsul in cartea "La ce sa te astepti cand esti insarcinata” se regasesc si urmatoarele:

  • Am nascut prin cezariana. Care sunt sansele unei nasteri pe cale naturala?
  • Va suferi copilul meu daca eu nu beau lapte?
  • Cum pot sti daca bebelusul este pozitionat corect pentru nastere?
  • Poate avea vorbitul la telefonul mobil vreun efect asupra fatului?
  • Astazi nu mi-am simtit copilul miscand. Ce se intampla?

Cartea poate fi achizitionata din librarii sau se poate comanda online, la pretul de aproximativ 40 lei.

Titlu original: What to Expect When You're Expecting

Autori: Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway

Alimentatia gravidei

Alimentatia sanatoasa din timpul sarcinii devine una dintre principalele responsabilitati ale viitoarei mamici. Cartea "Alimentatia gravidei” te invata cum sa ii oferi organismului hrana de care are nevoie pe parcursul celor noua luni de sarcina, astfel incat sa ai o nastere fara probleme si un copil sanatos .

Inca din primele pagini ale cartii afli ce substante pot fi daunatoare pentru fat, ce alimente trebuie sa eviti si cum sa alegi mancarea pentru tine si bebelusul tau. Sugestiile prezentate sunt foarte practice, sfaturile constituind un ghid chiar si in perioada de alaptare.

Poti achizitiona cartea din librarii sau o poti comanda online, pentru aproximativ 15 lei.

Autor: Leonella Nava
Numar pagini: 117
Format: 21 x 15 cm.

Daca ai citit vreo carte dintre cele recomandate in articol, nu ezita sa impartasesti userilor parerea ta despre aceasta. Asteptam sugestiile si sfaturile tale aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului