Cresterea copilului

#bebelus #sanatate #ingrijire #parinti #mama #nou-nascut

5 greseli comune in ingrijirea nou-nascutilor

Chiar daca te-ai documentat suficient despre cum sa iti ingrijesti bebelusul, este aproape inevitabil sa nu iti fi trecut ceva cu vederea. Pediatrii au alcatuit o lista cu cele mai comune gresele in ingrijirea nou-nascutului si metode de a le preveni.

 

1 Lasi bebelusul sa doarma toata noaptea

 

Esti entuziasmata datorita faptului ca inca din prima noapte petrecuta acasa, bebelusul nu s-a trezic deloc. Medicii insa sustin ca, doar cu cateva exceptii, bebelusii nu ar trebui sa doarma toata noaptea fara a se trezi, in primele doua saptamani de viata.

Nou-nascutii care stau prea mult timp fara a fi hraniti risca sa se deshidrateze. copilul trebuie trezit pentru a fi hranit. Poti pune capat acestui obicei abia dupa primele doua saptamani de viata, daca bebelusul a luat in greutate, iar medicul nu iti recomanda altceva.

 

2 Nu iti hranesti bebelusul atunci cand acesta o cere

 

Unii parinti doresc sa isi hraneasca nou-nascutii dupa program, insa medicii sustin ca, atata timp cat copilul se hraneste cel putin o data la 4 ore, atunci acestia pot avea orice program doresc.

Pediatrii sustin ca bebelusii sunt mai „isteti” decat cred adulti si stiu exact cand anume le este foame, cand s-au saturat, chiar daca sunt alaptati la san sau hraniti cu lapte praf . Mai mult, daca le respecti ritmul, bebelusii nu vor mai face nazuri si vor accepta hranirea fara probleme.

 

3 Iti duci nou-nascutul in locuri aglomerate

 

Desi nu ar trebui sa iti tii copilul izolat in casa, pediatrii iti recomanda sa nu il duci in locuri aglomerate, precum magazine sau petreceri pentru copii. O astfel de expunere il supune pe copil pericolului imbolnavirii. Fie bebelusul poate prelua o bacterie care sa ii puna viata in pericol, fie poate contracta un virus care, fie si atunci cand este vorba de o banala raceala, ii va „asigura” acestuia cateva zile de spitalizare . Acest lucru este valabil pentru copiii mai mici de 6 saptamani, care va fi supus ingrijrilor suplimentare, daca se imbolnaveste.

 

4 Iti tii copilul izolat

 

Chiar daca nu este indicat sa iti duci copilul in locuri aglomerate, asta nu inseamna ca trebuie sa iti tii bebelusul izolat in casa. Imbracat corespunzator vremii de afara, bebelusul se va bucura de plimbarile scurte. In plus, si tu te vei simti mult mai bine daca vei lua putin aer curat.

 

5 Nu ai incredere in instinctele tale

 

Atunci cand primesti tot felul de pareri din partea familiei si a prietenilor, este greu sa mai ai incredere in ceea ce ce simti tu. Pediatrii iti recomanda sa ai incredere in instinctele tale. De exemplu, daca tu crezi ca bebelusul nu se simte bine, insa cei din jur sustin ca totul este in regula, este indicat sa ai incredere in tine si sa consulti medicul. In definitiv, tu esti persoana care petrece cel mai mult timp cu bebelusul, asa ca vei invata pe parcus sa interpretezi toate semnalele pe care micutul ti le trimite prin plans, gangurit, expresia fetei etc.

Sursa foto - bodycraft.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare