Cresterea copilului

#patut #alaptat #supraveghere #greseli parinti #spalat pe dinti

5 greseli pe care nu le-ai mai repeta cu al doilea copil

Oricat de mult te-ai fi informat si oricat de multe sfaturi ai auzit, ingrijirea primului bebelus este o experienta pe care ai invatat-o in timp, odata cu parcurgerea tuturor etapelor de dezvoltare a micutului tau. Asta inseamna ca vei sti ce ai facut bine si ce nu trebuie sa repeti atunci cand te vei pregati pentru cel de-al doilea copil. Iata care sunt cinci greseli pe care parintii recunosc ca nu le-ar mai face a doua oara.

1 Mutatul in patut dupa 6 luni

Cu siguranta nu vei mai astepta atat de mult, cel putin 6 luni, pana sa il muti singur in patut. Si daca se poate, ofera-i camera lui in care sa aiba somnul netulburat, nici macar de fratele sau sora mai mare! Singura exceptie de la regula este refluxul gastric de care poate suferi la un moment dat micutul.

2 Renuntatul rapid la alaptat

Oricat de greu ar fi, alaptatul este cea mai buna solutie pentru bebelusul tau. Pe langa faptul ca ii imunizeaza organismul, creeaza o legatura puternica intre tine si el. Chiar daca intampini diverse obstacole care te impiedica sa il alaptezi, pediatrii recomanda sa o faci. In cazul in care micutul nu are destula putere sa iti desfunde canalele mamare, foloseste o pompa de san pentru a putea sa il ajuti.

3 Introducerea tarzie a ceaiului si a apei

De teama ca micutii se pot satura cu apa sau ceai si din dorinta de a nu pierde laptele matern din extras in biberoane, multe mame evita aceasta forma de hidratare. Pediatrii recomanda ca dupa introducerea mancarii solide sa il lasi sa se familiarizeze cu gustul apei si al ceaiului. In cantitati mici, desigur.

4 Nesupravegherea corespunzatoare

Cand trebuie sa te ocupi de cresterea a doi copii, accidentele se pot intampla mult mai usor. Acum trebuie sa te imparti in mai multe directii, iar o clipa de neatentie poate insemna un drum la spital. Cel mai bine este sa previi, asa ca nu il lasa singur in pat.

5 Amanarea spalatului pe dinti

Spala-l pe dinti de cum i-a dat primul dintisor. Nu amana momentul si obisnuieste-l cu pasta si periuta de dinti. Chiar daca plange la inceput, cu cat este mai mic, cu atat se va obisnui mai repede. Incepe cu periuta care se monteaza pe deget.

Sursa foto: askamum.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului