Cresterea copilului

#somn #odihna #bebelus

5 lucruri care imbunatatesc somnul bebelusului

Somnul bebelusului tau este un lucru important pentru despvoltarea acestuia, motiv pentru care trebuie sa te aiguri ca micutul tau doarme linistit si ca nimic nu ii perturba orele de odihna. Iata 5 sfaturi pentru a imbunatati somnul bebelusului tau.


Aseaza-l in pat cand este somnoros


Pune-l pe copil in patut doar atunci cand este somnoros si nu mai devreme in incercarea de a-l forta sa i se faca somn pentru ca in acest fel nu vei reusi decat sa il agiti. Lasa-l sa se joace pana i se face somn, alapteaza-l si apoi cu siguranta va avea un somn foarte profund si odihnitor.


Formeaza o rutina


Incearca sa il obisnuiesti pe copil sa doarma in fiecare zi la aceleasi ore. Un astfel de program stabilit il va ajuta pe micut sa isi formeze un obicei si organismul lui va cere astfel odihna doar la anumite ore. Aceasta rutina te va ajuta si pe tine sa iti faci anumite planuri si sa iti organizezi timpul mult mai usor.


Lasa-i lumina aprinsa


O lumina difuza va ajuta bebelusul sa se simta mai linistit daca se va trezi si nu te va gasi langa el. Instaleaza in camera copilului o lampa sau o veioza a carei intensitate de lumina poate fi reglata cu usurinta. Ai grija totusi ca aceasta sa fie asezata la distanta de bebelus si de patutul acestuia pentru a evita accidentele.


Pune-i muzica


Achizitioneaza un CD cu muzica special destinata bebelusilor si inainte sa adoarma lasa muzica sa cante, la un volumul foarte scazut, astfel incat sa nu perturbe somnul linistit al puiului tau.


Vorbeste-i


Vocea mamei este cel linistitor lucru pentru un bebelus, asa ca foloseste-te de acest lucru. Inainte de a-l adormi si chiar in primele  minute de somn vorbeste cu puiul tau. Canta-i sa spune-i o poveste cu o voce foarte inceata si dragastoasa.


Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ca bebelusii simt si recunosc vocea mamei inca din primele orele ale nasterii – o cercetare efectuata asupra unor bebelusi prin monitorizarea activitatii craniei cu ajutorul unor electrozi in zona capului a aratat cum vocea mamei provoca activitate intensa la nivelul creierului,  mai mult decat in cazul altor sunete.


Tine-l in brate


Daca vrei sa creezi o conexiune puternica intre tine si bebelus, ar fi bine sa eviti utilizarea unor accesorii cum ar fi leaganele electrice sau alte dispozitive asemanatoare si sa il tii in brate in timp ce incerci sa il adormi, dar si cateva minute dupa ce acesta adoarme. In acest fel, bebelusul va adormi linistit si va avea un somn lin si adanc.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului