Cresterea copilului

# haine pentru copil # alegere haine #haine copil #haine

5 lucruri de care sa tii cont cand alegi hainele pentru copilul tau

Indiferent de varsta, este o adevarata provocare sa alegi articolele vestimentare potrivite pentru copilul tau. Magazinele au o gama extrem de variata de haine, insa exista atat de multe modele si culori incat pe pierzi printre rafturi si reusesti tot mai greu sa-ti dai seama ce i s-ar potrivi micutului tau. Ei bine, ca sa reduci din timpul alocat cumparaturilor este important sa acorzi atentie anumitor criterii  importante care te pot ajuta sa-i construiesti o garderoba cu haine confortabile si de calitate. Iata de ce trebuie sa tii cont inainte de fiecare achizitie:

Alege materiale de calitate

Daca trebuie sa cumperi imbracaminte pentru baieti sau pentru fete primul lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare este materialul. In general, copiii au pielea sensibila, asa ca trebuie sa poarte haine confectionate din materiale naturale si rezistente, cum este bumbacul. In sezonul rece sunt indicate piesele moi si usoare, care pot fi imbracate in mai multe straturi, iar cand afara este cald sunt indicate hainele care nu provoaca iritatii, ii permit copilului sa se miste cu usurinta si lasa pielea sa respire. In plus, materialele pe care le alegi trebuie sa poata rezista la purtari repetate, fara sa se deterioreze usor.

Cauta o marime potrivita

Am putea spune, mai degraba, sa te pregatesti pentru faptul ca nu vei gasi intotdeauna ceea ce cauti. Chiar daca iti cunosti copilul foarte bine, se intampla de multe ori ca marimea sa nu fie asemanatoare la toate hainele. Asadar, ai grija sa stii ce articole vestimentare i s-ar potrivi micutului tau si sa nu alegi niciodata haine prea stramte deoarece, mai presus de factorul estetic, conteaza in primul rand confortul. De asemenea, nu te teme sa cumperi piese cu un numar mai mare pentru ca copiii sunt plini de energie si ii vei vedea tot timpul in miscare, asa ca au nevoie de produse mai comode. In plus, cei mici cresc vazand cu ochii, ceea ce inseamna ca nu vei face o alegere gresita daca optezi pentru o masura putin mai mare decat ceea ce i s-ar potrivi de fapt. Pana la urma, marimea potrivita este cea in care copilul se simte in largul lui.

Evita hainele cu multe accesorii

Este adevarat ca sunt o multime de produse superbe pentru copiii si ca fiecarui parinte i-ar face placere ca micutul sau sa fie elegant si frumos imbracat. Totusi, daca vorbim de juniorii de doar cativa ani, accesoriile metalice sau nasturii pot fi incomode ori chiar si periculoase in momentele in care acestia nu sunt supravegheati. In general, paietele, elasticele, brosele, cataramele sau alte accesorii asemanatoare se pot dovedi o adevarata corvoada pentru copilul tau. Opteaza pentru haine mai simple, la fel de frumoase, dar mult mai usor de imbracat si de purtat.

Tine cont de design

Aproape toate hainele dedicate copiilor au culori si imprimeuri placute. La fel ca si adultii si cei mici vor fi apreciati pentru articolele vestimentare pe care le poarta, ceea ce inseamna ca trebuie sa te asiguri ca culorile alese i se potrivesc celui mic, la fel si croiala sau modelul hainelor. In cazul in care copilul tau este deja destul de mare incat sa aiba propriile preferinte si gusturi, solicita-i parerea cand ii cumperi haine si lasa-l sa isi descopere stilul vestimentar.

Cumpara haine usor de folosit de catre copil

Cu timpul copiii obtin tot mai multa independenta, iar acest lucru este absolut normal si chiar binevenit. Pentru ca micutul tau sa se poata imbraca si dezbraca fara ajutor este indicat sa-i achizitionezi produse mai simple. De exemplu, bluzele pot avea baza gatului mai larga si diferita in fata pentru ca cel mic sa o poata identifica usor, iar in cazul fustelor pentru fete sunt recomandate cele cu elastic si nu cu fermoar sau nasturi.

Atunci cand trebuie sa cumperi imbracaminte pentru copilul tau ai grija sa-ti indrepti atentia catre lucruri de calitate si cat mai practice. Ia in considerare nevoile micutului tau si, in acest fel, vei transforma aceasta activitate intr-una deosebit de distractiva, nu doar necesara.

Sursa foto: piqsels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului