Cresterea copilului

#ingrijire copil #crestere copil # educatie copil

5 lucruri pe care orice proaspata mamica ar trebui sa le stie

Desi nasterea unui copil este un motiv de bucurie, de satisfactie deplina si implinire, exista, totusi, si anumite probleme care apar, o serie de intrebari care ii preocupa pe parinti si schimbari in ceea ce priveste modul de viata. Iata cateva lucruri pe care orice proaspata mamica ar trebui sa le stie, pentru ca perioada de dupa nastere sa fie mai usoara pentru ea!


1. Lasa copilul sa greseasca

Desi este important sa ai grija de copilul tau si sa te asiguri ca este in siguranta, nu trebuie, totusi, sa fii superprotectiva. Copiii cocolositi ajung adulti naivi cu un parcurs intelectual precar si sunt predispusi sa faca greseli mai mari la maturitate.

In schimb, daca sunt lasati sa-si urmeze pasiunile si sa incerce lucrurile care li se par lor interesante, vor invata din greseli si se vor descurca mai bine in viata.


2. Ofera copilului explicatii

Desi ai putea crede ca unele informatii sunt prea complicate pentru a fi intelese de copil, este important sa incerci sa ii oferi explicatiile de care are nevoie, in momentul in care te intreaba. In caz contrar, micutul ar putea incerca sa afle raspunsurile din alte surse, multe dintre ele nepotrivite.


3. Nu sta alaturi de sotul tau de dragul copilului

Se spune ca o casnicie nereusita este mai dureroasa pentru copil decat un divort. Prin urmare, in cazul in care relatia dintre tine si partenerul de viata nu mai functioneaza, este mai bine sa pui capat casniciei, decat sa te chinuiesti de dragul copilului. Micutul va simti toate tensiunile dintre voi, iar copilaria lui va fi afectata.


4. Fii copil din nou

Pentru a stabili o legatura puternica cu prichindelul tau, este important sa rememorezi alaturi de el propria ta copilarie. Asadar, joaca-te impreuna cu el, mergi in parc si distreaza-te cu el si cu ceilalti copii, asambleaza puzzle-uri sau construiti impreuna castele din nisip. Copilul va simti apropierea ta fata de el si, pe langa faptul ca va avea mai multa incredere in tine, va fi mult mai afectuos in prezenta ta.


5. Invata ce inseamna plansul

S-ar putea sa dureze o perioada pana sa iti dai seama care sunt cauzele care il determina pe copilul tau sa planga, insa daca esti atenta de fiecare data cand acest lucru se intampla, vei reusi sa intelegi mai bine ceea ce isi doreste cel mic.

Sursa foto: asianetindia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare