Cresterea copilului

#copii #carti #scrabble #sah #teatru #filme #abilitati de invatare

5 ponturi pentru a ajuta copilul sa-si dezvolte abilitatile de invatare

Copiii isi dezvolta abilitatile de invatare inca de la varste fragede, iar modul in care isi petrec timpul influenteaza dorinta acestora de a afla lucruri noi. Prin urmare, pentru a-l ajuta pe cel mic sa deprinda capacitatea de a invata, este bine sa il implici in cat mai multe activitati educative. Iata cateva ponturi care l-ar putea ajuta pe copilul sa-si dezvolte abilitatile de invatare.

1 Fii atent la nevoile copilului

Urmareste pasiunile si interesele copilului. Incurajeaza-l sa aiba interese proprii si sa se documenteze despre ele. De exemplu, daca este pasionat de sport, poate citi articolele despre marii sportivi ai lumii, care ar putea deveni modele pentru el.

2 Fii un exemplu pentru copilul tau

Citeste carti pentru a determnina copilul sa citeasca la randul lui. Este cunoscut faptul ca cei mici imita comportamentul adultilor. In plus, poti alege sa ii citesti tu copilului pana la varsta la care va invata sa citeasca singur. Astfel, il vei forma sa fie curios si sa isi doreasca sa afle cat mai multe povesti.

3 Implica-l pe cel mic in diferite activitati

Daca copilul tau va avea parte de o gama larga de experiente placute, acesta isi va forma obiceiuri bune si va fi mereu incantat sa afle lucruri noi. Asadar, mergi impreuna cu cel mic la teatru, la filme, la muzee pentru a-si satisface setea de cunoastere.

4 Cumpara-i jocuri "de gandire"

Ajuta copilul sa isi dezvolte creativitatea prin joc. Anumite jocuri, precum sahul sau scrabble il vor face pe copilul tau sa se gandeasca mai mult, inainte de a da un raspuns. Sunt jocuri la care exista mai multe variante de raspuns. Este bine sa ii precizezi copilului ca cea mai importanta parte a jocului este sa stie sa aleaga miscarile bune, mai degraba decat sa castige. Conteaza foarte mult ca cel mic sa stie din copilarie ca, uneori, este mai important cum joci, decat daca vei castiga sau nu.

5 Tu esti cel mai bun profesor al copilului

Jocurile educative, cartile, filmele documentare sunt importante in educatia copilului tau, intrucat ajuta la dezvoltarea creierului zi de zi. In plus, poti alege sa iti ajuti copilul sa invete in fiecare moment al zilei. De exemplu, numara masinile care trec pe langa voi atunci cand mergeti impreuna pe strada. Va face si el acelasi lucru si va invata astfel sa numere, inainte de a merge la scoala. De asemenea, vorbeste-i despre culorile hainelor lui atunci cand il imbraci, pentru ca cel mic sa invete culorile.

Sursa foto: child-1st.typepad.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului