Cresterea copilului

#parinti #sarbatori #sfaturi utile #sfaturi parinti

5 ponturi pentru parinti ca sa treaca de sarbatori cu bine

Pentru multi parinti, perioada sarbatorilor de iarna seamana cu pregatirea pentru un maraton. Timpul este intotdeauna inamicul numarul unu al parintilor, care si-ar dori o viata mai simpla in astfel de momente. Cu putina organizare, afla ca poti avea si tu sarbatori perfecte alaturi de intreaga familie. Urmeaza sfaturile de mai jos si vei fi pregatit pentru venirea lui Mos Craciun!

1. Intreprinde activitati placute. Foarte multe familii incearca sa faca prea multe lucruri in apropierea sarbatorilor de iarna. Secretul sta insa in concentrarea asupra lucrurilor care iti fac cu adevarat placere. Fa o lista cu activitatile care iti plac si implica intreaga familie. Fie ca este vorba de curatenia generala, impodobitul bradului de Craciun sau pregatirea bunatatilor, transforma aceste activitati in momente placute alaturi de familie.

2. Fa un calendar de sarbatori. In acest calendar, noteaza-ti toate activitatile din perioada sarbatorilor de iarna. Acestea pot include si cumparaturile, pregatirea mancarurilor, impachetarea cadourilor, evenimentele de sarbatori, colindele, cinele, petrecerile si toate activitatile la care vei participa de sarbatori. In acest fel, vei sti ce trebuie sa faci in fiecare zi si iti vei organiza mai bine timpul.

3. Stabileste o data limita pentru cumparaturi si cadouri. Copiii sunt impulsivi, astfel ca este posibil ca, fie si doar cu o singura zi inainte de Craciun, sa vada in magazine o jucarie pe care si-o doresc. Chiar daca va fi greu, incearca sa stabilesti o data pana la care toata familia are gata listele de cadouri si de cumparaturi. In acest fel, copiii vor invata sa isi faca planuri si sa astepte cu bucurie sarbatorile de iarna. De asemenea, fa si o lista cu toate cumparaturile de Craciun, astfel incat sa ai totul pregatit cand gatesti sau impodobesti casa. Astfel vei evita si aglomeratia din magazine.

4. Implica toata familia in pregatirile de sarbatoare. In majoritatea familiilor, o singura persoana se ocupa de pragatirile de sarbatoare, de la curatenie, pana la pregatirea mancarurilor si cumparaturi. Trebuie insa sa ii implici pe toti membrii la pregatiri si sa le faci tuturor liste cu sarcini inainte de Craciun. De exemplu, copiii pot impacheta cadourile sau pot participa la curatenie.

5. Mergi la evenimente speciale de sarbatori. Chiar daca este o perioada aglomerata, nu uita sa petreci putin timp alaturi de intreaga familie. Mergeti impreuna la un concert de colinde sau la un film tematic.
 

Sursa foto: stanthonysmedcenter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului