Cresterea copilului

#copii #crestere copil #cercetatori #sfaturi cercetatori #copii fericiti

5 sfaturi oferite de cercetatori pentru a creste un copil fericit!

Exista multe modalitati prin care poti creste un copil fericit, bine dezvoltat din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, stiinta iti vine in ajutor si iti ofera cateva sfaturi pentru a te asigura ca nu vei da gres in aceasta privinta. De la lucrurile distractive si pana la ziua in care il vei lasa sa plece de acasa, iata cinci recomandari bazate pe cercetari si studii pentru a creste un copil fericit, potrivit livescience.com.


1. Evita sa fii un parinte rigid

Contrar perceptiei generale, potrivit careia fiecare stie cum sa-si creasca mai bine copilul, micutii care sunt crescuti de parinti inflexibili, care nu se abat de la disciplina si de la propriile principii morale, sunt mai tristi decat ceilalti. Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul de Psihologie anormala a Copilului din SUA, copiii crescuti intr-un stil mai flexibil, in functie de personalitatea lor, prezinta doar jumatate din anxietatea si depresia celor crescuti de parinti mai rigizi.


2. Uita de perfectiune

Cu siguranta vrei ca micutul tau sa te depaseasca, insa aminteste-ti: nimeni nu este perfect! Un studiu publicat in revista Personalitatea si Diferentele Individuale a demonstrat ca noii parinti sunt mai stresati si mai neincrezatori in fortele proprii atunci cand vine vorba de abilitatile parentale. Acest lucru se datoreaza perceptiei potrivit carei societatea asteapta perfectiune din partea lor. Incearca sa ai o atitudine mai relaxata in aceasta privinta.


3. Imbunatateste relatia cu fiul tau

O relatie apropiata cu mama lor ii ajuta pe baieti sa nu dezvolte probleme comportamentale, sustine un studiu publicat in revista americana Dezvoltarea Copilului. Rezultatele subliniaza necesitatea unei legaturi stranse intre copii si parintii lor, un stil in care ei se pot adresa parintilor pentru problemele pe care le au.


4. Consolideaza mariajul

Daca parintii sunt fericiti si nu apar certuri in familie, atunci si copilul tau va fi fericit. In cazul in care apar probleme in cuplu, micutul poate fi afectat inca de la o varsta frageda de neintelegerile dintre voi doi. Un mariaj instabil atunci cand bebelusul are 9 luni ii afecteaza acestuia somnul cand ajunge la 2 ani, sustine un alt studiu publicat in revista Dezvoltarea Copilului.


5. Razi cu el mai mult

Nu te sfii sa razi si sa glumesti cu cel mic tot timpul. Acest lucru il va ajuta sa isi faca multi prieteni si sa deprinda abilitati de comunicare. Cand va jucati impreuna si "te cobori la mintea lui", de fapt ii incurajezi creativitatea.

Sursa foto: livescience.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului