Cresterea copilului

#piesa de teatru #teatru #teatru copii #comportament copii teatru

5 sfaturi pentru participarea la o piesa de teatru cu copilul

Teatrul este o lume magica, in special pentru copii, iar tu, ca parinte, poti sa-i cultivi aceasta placere micutului tau inca de la o varsta frageda. Contrar anumitor opinii, in afara pieselor dedicate lor, copiii pot deveni o excelenta audienta si la spectacolele pentru adulti.

Daca vrei sa iti iei copilul cu tine la teatru, ai nevoie sa respecti un mic plan pe care il realizezi dinainte. Iata sfaturi sfaturi pentru a-ti duce copilul la o piesa de teatru!

1. Alege piesa intelept

Inainte de a alege o piesa la care doresti sa mergi cu cel mic, este important sa te gandesti la copil. Nu orice spectacol de teatru este potrivit pentru el. De exemplu, nu il poti duce la piese al carora titlu te duce cu gandul la un public tinta adult, precum "O piesa desantata" sau "Masculin/Feminin". Orienteaza-te spre clasici, evita adaptarile si du-l la piese unde actorii vorbesc pe scena.

2. Ignoranta este o binecuvantare

Nu trebuie sa stii prea multe despre teatru pentru a te bucura de el. Il poti duce la o comedie scrisa de Moliere de exemplu, despre care nici unul dintre voi sa nu stie nimic.

3. Fa-i instructajul

Inainte de a-l aduce pe cel mic la teatru, spune-i la ce trebuie sa se astepte. Spre deosebire de piesele pentru copii, unde interactiunea dintre actori si public este mai mare si audienta mai galagioasa, la piesele normale spectactorii sunt linistiti si aplauda doar cand este cazul. Realizeaza un mic instructaj despre cum va fi si cum ar trebui sa se poarte si totul va fi bine.

4. Cunoaste sala

Ideal ar fi sa iti duci copilul la o sala de teatru cunoscuta. In felul acesta, te vei putea adapta mult mai rapid la schimbarile neprevazute care vor aparea. Cel mic va avea nevoie la toaleta sau poate se va plictisi si va trebui sa iesiti. Cand cunosti toate intrarile si iesirile locatiei respective iti va fi mult mai usor sa te descurci.

5. Vorbiti dupa ce ati vizionat piesa de teatru

Intreaba-l ce i-a placut si ce nu i-a placut la respectiva piesa de teatru. Unii copii pot fi fascinati de muzica, altii de costumele actorilor sau de actorii in sine. Important este sa discutati dupa ce ati iesit din sala de spectacol, dar sa o faceti pe intelesul copilului tau.

Sursa foto: chicagotheaterbeat.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului