Cresterea copilului

#bona #alegere bona #ingrijire copil

6 indicii ca bona copilului trebuie schimbata

Alegerea bonei potrivite pentru copil este una dintre cele mai dificile decizii pentru parinti, care cu greu sunt dispusi sa isi lase copilul pe mana unei persoane straine. Daca iti iei inima in dinti si alegi o bona pentru micutul tau, dar constati urmatoarele semne, atunci trebuie sa stii ca nu ai facut cea mai buna alegere si ca trebuie sa o schimbi!

Chiar daca prichindelul tau nu vine la tine sa iti spuna ca bona nu il trateaza cum trebuie sau nu stie cand aceasta greseste, iar ea nici atat nu se va da de gol in fata ta, poti urmari cateva semnale de alarma care indica ca nu este chiar atat de profesionista pe cat scria in CV-ul ei!

1 Copilul este neingrijit si murdar

Daca se intampla ca atunci cand ajungi acasa sa constati ca micutul tau este murdar, neingrijit, miroase urat (semn ca nu l-a schimbat), are mancare in par sau alte urme de murdarie, este foarte clar ca nu este ingrijit cum trebuie.

Este posibil ca bona sa "acopere" urmele mari ale neglijentei ei spalandu-l un pic pe fata si pe maini, insa instinctul tau de mama nu te va insela. Iti vei da seama imediat daca a fost bine ingrijit sau nu.

2 Copilul este speriat in preajma ei

Unul dintre cele mai evidente semne ca bona are ceva de ascuns si copilul este, probabil, prea speriat sa spuna, este ca micutul incepe sa aiba un comportament ciudat atunci cand o vede, tace, devine anxios, apatic si trist.

Este foarte important ca prichindelul tau sa stabileasca o relatie buna cu bona, pentru a se simti in largul lui si a se putea dezvolta armonios.

3 Copilul a slabit foarte mult/ s-a ingrasat foarte tare

Desi ii pregatesti zilnic lista sau mancarea pe care trebuie sa o manance copilul intr-o zi, cu tot cu gramaje, bona ta ar putea schimba un pic meniul si l-ar putea rasfata cam mult cu dulciuri si mancaruri neadecvate sau, dimpotriva, ar putea "uita" sa ii dea sa manance. Se gandeste ca nu observa nimeni si ca bebelusul oricum nu poate sa vorbeasca, insa cel mai bine se vede daca e hranit in nivelul de activitate si la cantar.

Daca il cantaresti si observi ca s-a ingrasat sau a slabit ingrijorator, inseamna ca bona nu a respectat indicatiile tale si, probabil, multe alte reguli pe care le-ai impus pentru a ingriji copilul.

4 Copilul prezinta semne suspecte pe corp

Este foarte important sa controlezi constant copilul de vanatai si leziuni, care ar putea aparea in urma unor lovituri sau a unor batai aplicate de bona.

E adevarat ca uneori se mai intampla accidente, insa daca apar prea des sau urmele de pe corp nu seamana cu tipul de accident pe care il descrie ea, atunci este o problema, si este cazul sa faci mai multe investigatii.

5 Nu este punctuala si lipseste nemotivat

In situatia in care bona da dovada de lipsa de profesionalism - intarzie frecvent, lipseste fara sa anunte sau isi ia "concediu" cam des, este bine sa incepi sa cauti o alta dadaca pentru cel mic.

Daca nu reuseste sa fie responsabila macar la punctualitate si prezenta, cum poti avea incredere ca are grija corespunzator de micutul tau?

6 Copilul tau se poarta obraznic si vorbeste urat

Micutul tau petrece destul de mult timp in compania bonei si ea devine, practic, modelul lui de comportament. Imita gesturi, comportamente si cuvinte pe care aceasta le spune. Nu toate sunt exemple de urmat de catre cel mic.

Daca micutul incepe sa vorbeasca urat, sa aiba comportamente ciudate si sa fie nepoliticos, este recomandat sa iei masuri urgente.

Ai nevoie de bona pentru copilul tau? Intra pe cautabona.ro si ai la dispozitie peste 1500 bone cu profile complete si date de contact verificate, astfel incat sa gasesti, in cel mai scurt timp, bona potrivita pentru copilul tau!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului