Cresterea copilului

#vehicul electric #inventii copii # site web #detectare cancer # mori de vant

6 inventii ale unor copii geniali

Descoperiri prin care mediul inconjurator este protejat, programe prin care este depistat cancerul sau inventii care furnizeaza energie electrica, acestea sunt doar cateva dintre ideile unor copii geniali, pe care au reusit sa le puna in practica. Iata cativa dintre copiii inteligenti ai planetei, care isi doresc sa schimbe lumea si sa o transforme intr-un loc mai frumos.

1 Richard Turere - 13 ani

Richard Turere, un kenian in varsta de 13 ani, a folosit LED-uri de la lanternele stricate pentru a crea un sistem de iluminare care sa pacaleasca leii si sa ii faca sa creada ca oamenii patruleaza zona respectiva. Cu ajutorul acestei inventii, copilul a reusit sa protejeze animalele familiei si sa reduca riscul unei confruntari intre membrii familiei sale si leii care le dadeau tarcoale.

2 Nadav Ossendryve - 16 ani

Nadav Ossendryve a creat "Kruger Sightings", un site web de urmarire a animalelor salbatice. Astfel, poti observa in timp real activitatea animalelor din Parcul National Kruger din Africa de Sud.

3 Daniel Burd - 16 ani

Un alt copil genial este Daniel Burd. El a identificat doua tulpini de bacterii, care atunci cand lucreaza impreuna, descompun pungile de plastic.

4 Ashton Stark - 14 ani

Mai avea doi ani pana la obtinerea permisului de conducere, insa acest aspect nu l-a impiedicat pe Ashton Stark sa transforme vechiul Volkswagen al bunicului sau intr-un vehicul electric. Toata munca depusa l-a costat in jur de 4.000 de dolari.


5 Brittany Wenger - 17 ani

Brittany Wenger a reusit sa creeze un program prin intermediul caruia se poate detecta cancerul. Fata a fost fascinata de lumea medicala, odata cu nasterea prematura a fratelui sau, cand a fost nevoita sa petreaca mai mult timp prin spital. Astfel, Brittany si-a imbogatit cunostintele medicale si, dupa doi ani de cercetari in domeniul cancerului, a reusit sa castige concursul Google Science Fair, la care s-a inscris cu programul pentru detectarea cancerului.

6 William Kamkwamba - 14 ani

William Kamkwamba din Mawabi, Africa, a fost nevoit sa renunte la scoala in 2002, dar el a continuat sa invete singur, citind carti de stiinta si, in cele din urma, a invatat si a reusit sa construiasca mori de vant pentru a furniza energie electrica familiei. In plus, William a scris o carte si a construit o moara de vant, care pompeaza apa pentru irigarea culturilor.


Sursa foto: mnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului