Cresterea copilului

#lumina #copii #stil #ajutor #birou #teme

6 moduri de a sustine copilul cand isi face temele

Multi parinti se implica direct in educatia scolara a copilului sau ii platesc meditatii. Indiferent daca il ajuti sau nu la invatat, tine cont de cele mai importante 6 moduri de a sustine copilul cand isi face temele si invata pentru scoala.

Ofera-i in primul rand confort printr-un scaun pe care sa poata petrece mai multe ore fara probleme cu spatele, apoi ajuta-l cu suport moral.

Asigura-te ca are lumina naturala suficienta

Lumina cea mai buna si eficienta este cea naturala, care ajuta copilul sa ramana alert si atent la teme. Daca biroul sau masa la care invata este prea departe de fereastra, ofera-te sa schimbi aranjamentul mobilei in camera.

Ofera-i un birou eficient

Prima conditie pentru un birou la care se invata bine si se fac teme eficient este sa fie suficient de mare si pentru carti si caiete si pentru folosirea computerului in acelasi timp. Ca sa previi aglomerarea de hartii pe birou, opteaza pentru un birou care contine mai multe sertare la indemana pentru depozitarea materialelor scolare.

Lasa-l sa-si aleaga singur cel mai bun stil de invatat

Unii adolescenti invata mai eficient atunci cand stau intinsi pe podea sau asculta muzica. Nu-l obliga sa stea la birou pe scaun dupa ce a petrecut deja multe ore in scaun la scoala. Ii poti oferi sugestii doar atunci cand stilul propriu da rezultate foarte proaste, reflectate in carnetul de note.

Impune restrictii pentru televizor

Muzica este uneori admisa, dar televizorul este un element care distrage atentia oricarui copil sau adolescent care incearca sa-si faca temele sau sa invete. Poate fi intelept sa interzici complet folosirea televizorului in camera copilului atunci cand lucreaza pentru scoala.

Asigura-i liniste

Mai ales daca este obosit, copilul va fi intrerupt de orice zgomot puternic sau de vocile pe care le aude in camerele apropiate. Incearca sa-i asiguri liniste atunci cand isi face temele si invata, pentru a-i creste productivitatea.

Renunta la intreruperi

Singura intrerupere recomandata este cea prin care ii oferi o gustare, preferabil fructe, atunci cand stii ca nu a mancat suficient. Evita orice alt tip de intrerupere atunci cand copilul isi face temele, in special intrebarile de tipul "La ce lucrezi?" sau "Ce ai maine la prima ora?", care mai pot astepta pana cand termina de facut temele.

Sursa foto: Ksl.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului