Cresterea copilului

#gustari sanatoase #masina #carti #servetele umede #servetele #apa plata #trusa medicala

7 lucruri pe care orice mama ar trebui sa le aiba in masina

"Mami, mi-e sete!" sau "Mami, mi-e foame" sunt cerinte inevitabile pe care le auzi in fiecare zi din partea celor mici, dependenti de tine in toate privintele. Daca atunci cand sunteti acasa, doleantele lor nu iti provoaca dureri de cap foarte mari, altfel stau lucrurile cand auzi aceste cuvinte atunci cand va aflati cu totii in masina familiei.

Pleci la drum cu cel mic cu masina si vrei sa te asiguri ca vei conduce in siguranta, fara sa fii distrasa de tipetele copilului tau? Fii pregatita pentru orice si aprovizioneaza-te cu cele 7 lucruri pe care orice mama ar trebui sa le aiba in masina.

1 Gustari

Decat sa auzi pana la destinatie tipete si plansete din pricina foamei, mai bine ai avea la indemana mereu o cutie cu cativa biscuiti sau sticks-uri pe care sa o imparti micutilor. Nu mai conteaza zecile de firimituri care-ti vor umple bancheta din spate, important este ca ei vor fi linistiti.

2 Apa

Nu iti lasa copiii sa sufere din pricina deshidratarii. In special in zilele calduroase, atunci cand aveti un drum lung de facut, ai grija sa ai suficiente provizii de apa cu tine in masina. Nu suc, ci numai apa plata!

3 Trusa medicala

De obicei, toate masinile sunt dotate cu trusa medicala pentru urgente. Ai grija ca si trusa ta sa fie in ordine, asigura-te ca nu contine produse ale caror termen de valabilitate a expirat si fii pregatita sa o ai la indemana in caz de nevoie.

4 Servetele

Un pachet de servetele nu iti va fi de ajuns cu siguranta. Cel putin doua pachete iti sunt necesare: unul la nazdravani in spate, iar altul de rezerva, langa tine.

5 Solutie dezinfectanta

Solutia dezinfectanta este o necesitate atunci cand calatoresti cu cei mici. Mainile lor nu pot sta niciodata doar in locuri curate si de aceea trebuie sa te asiguri ca ii scapi de toti microbii pana sa ajunga sa manance sau sa isi puna manutele pe fata.

6 Servetele umede

Urmele de degete de pe geam, laptele varsat pe ei si pe bancheta masinii, acest gen de lucruri iti pot cauza mari dureri de cap daca nu ai la indemana o solutie adecvata. Asa ca pastreaza in autoturism si un pachet de servetele umede.

7 Carti de colorat

Vrei sa iti vezi linistita de drum si sa fii cat mai putin perturbata de ceea ce se poate intampla in spate? Gaseste o activitate placuta pentru micuti si lasa-i sa se manifeste in liniste. Pune-le un desen animat la DVD player sau ofera-le o carte de colorat. Cu cat sunt mai concentrati la o anumita activitate, cu atat vor fi mai linistiti.


Sursa foto: thepurposefulmom.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului