Cresterea copilului

#nastere #gravida #insarcinata #bebelus #sarcina

7 temeri ale gravidei si raspunsurile la acestea

Este normal ca, in timpul sarcinii, sa te ingrijorezi chiar si din cauza celor mai mici amanunte, pentru ca vrei ca bebelusul sa se dezvolte sanatos, dar prea multe framantari iti vot da o stare de nervozitate inutila. Nu te panica si incearca sa urmezi cursul firesc al sarcinii. Iata cateva dintre cele mai frecvente temeri ale gravidei pe care trebuie sa le tai de pe lista.
 

1 Mi-e teama ca greturile sarcinii il vor priva pe bebelus de elementele nutritive

 

Nu trebuie sa iti faci griji atunci cand, din cauza greturilor de dimineata, tot ce poti sa mananci sunt doar cativa biscuiti. Corpul tau are resursele necesare pentru a-si extrage elementele nutritive necesare bebelusului tau. Daca insa te deshidratezi, incepi sa pierzi in greutate, esti bolnava pe o perioada indelungata de timp, atunci ar fi indicat sa consulti medicul imediat pentru a analiza situatia. Afla mai multe despre greturile de dimineata din articolul Cum sa scapi de greturile sarcinii.

 

2 Mi-e teama ca il voi rani pe bebelus in timpul sexului

 

Singurul care iti poate interzice sexul in timpul sacinii este doctorul si va proceda astfel in cazul in care prezinti complicatii, precum sangerarile vaginale, in cazul in care ai mai experimentat dificultati cu alte sarcini, esti predispusa sa nasti inainte de termen etc. Daca insa te bucuri de o sarcina usoara , atunci nu te priva de placerile pe care le ofera sexul, nici macar in perioada sarcinii. Pentru a indeparta toate grijile, citeste mai multe in articolul Sexul in timpul sarcinii, daunator pentru bebelus?

 

3 M-am impiedicat si am cazut. Mi-e teama ca mi-am ranit bebelusul.

 

Corpul tau este astfel conceput incat sa ii asigure bebelusului toata protectia de care are nevoie. Daca nu ai cazut direct de abdomen, atunci probabil ca bebelusul tau nu a patit nimic. Bineinteles, in cazul in care ai cazut si impactul a fost destul de puternic, ai fost implicata intr-un accident, prezinti sangerari vaginale sau pierderea lichidului amniotic, atunci trebuie sa consulti imediat un medic.
 

4 Mi-e teama ca exercitiile fizice ii for face rau bebelusului.

 

Femeile care trec printr-o sarcina usoara sunt chiar incurajate de medic sa urmeze un program de exercitii fizice, pentru ca astfel se vor mentine in forma, vor avea tot timpul o stare pozitiva si vor face fata mai bine durerilor nasterii. Daca insa prezinti riscuri, precum nasterea inainte de termen sau alte complicatii ale sarcinii, atunci trebuie sa iti consulti medicul si sa urmezi recomandarile acestuia. Invata Cum sa practici sport in siguranta atunci cand esti gravida.

 

5 Mi-e teama sa zbor cu avionul in timpul sarcinii.

 

Nu ai de ce sa iti faci griji in privinta zborului cu avionul. Atata timp cat ai o sarcina normala, fara complicatii care sa necesite ingrijiri medicale si daca nu te afli in ultima luna de sarcina, poti calatori linistita. Daca vrei sa afli mai multe despre cum sa te simti bine in timpul zborului si care sunt formalitatile de care trebuie sa te ingrijesti atunci cand vrei sa zbori fiind insarcinata, citeste articolul Gravida si calatoria cu avionul.

 

6 In unele zile bebelusul meu este mai activ decat in alte perioade, Ar trebui sa ma ingrijorez?

 

Miscarile bebelsului si frecventa acestora poate varia de la o zi la alata. Atata timp cat ai simtit cel putin 10 miscari in decursul a 6 ore, atunci nu ai de ce sa te ingrijorezi.

 

7 Mi-e teama ca voi naste in drum spre spital.

 

Mama Natura acorda mamicilor suficiente semne de avertizare inainte de nastere. Vei simti momentul in care bebelusul incepe sa se pregateasca pentru venirea pe lume, insa vei avea timp indeajuns pentru a ajunge la spital.
 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare