Cresterea copilului

#ingrijire copil # alimentatie copil #alimente hidratante #hidratare copil

8 alimente care hidrateaza copilul in zilele caniculare de vara

Atunci cand afara este canicula, hidratarea devine o prioritate pentru sanatatea copilului tau. Chiar daca apa ramane cea mai importanta sursa de hidratare, exista si alimente care au acelasi rol. In plus, acestea reusesc sa furnizeze si substante nutrive esentiale pentru organismul lui si il racoresc. Iata care sunt alimentele care au cel mai crescut continut de apa, pe care copilul le poate savura din plin pe toata perioada verii!


1. Pepene rosu


Pepenele rosu este cel mai popular fruct al verii si un aliment care ar trebui sa faca parte din meniul zilnic al micutului tau.

Este compus din apa in proportie de 92%, reprezentand una dintre cele mai delicioase si savuroase surse de hidratare pentru copil.

In plus, mai contine si vitamina C, atat de importanta in fortifierea imunitatii, dar si calciu, magneziu, potasiu si sodiu, care-l ajuta sa se relaxeze si sa aiba un organism puternic in fata toropelii de afara.


2. Iaurt


Iaurtul este un alt aliment care hidrateaza organismul copilului, dar intra cu brio si in topul celor care ajuta la racorirea lui.

Iaurtul contine peste 80% apa si este unul dintre alimentele pe care copilul trebuie sa le consume cel mai des vara.


3. Castraveti


Castravetii sunt legume-minune cand vine vorba de hidratarea organismului copilului.

Acestia contin aproximativ 96% apa. Pe langa faptul ca sunt o sursa importanta de hidrataree, furnizeaza organismului si cantitati generoase de minerale, magneziu, zinc, sodiu si potasiu.


4. Rosii


Rosiile sunt alte alimente de vara care au un continut bogat de apa si care ajuta la hidratarea prichindelului tau.

O rosie contine 94% apa si o multime de antioxidanti si nutrienti esentiali, care furnizeaza organismului energie si forta pentru a supravietui zilelor toride de vara.


5. Fructe de padute


Fructele de padure sunt o sursa importanta de apa pentru organism. Ele nu au doar un continut bogat de fluide, dar contin substante nutritive extrem de importante pentru sanatatea copilului si pentru a ajuta organismul sa aiba puterea necesara de a face fata activitatilor zilnice, dar si caldurii.


6. Portocale


Portocalele nu sunt fructe de vara, insa au un continut crescut de apa, care le face sa intre in topul alimentelor care hidrateaza organismul micutului.

Chiar daca sunt mai savurate si consumate iarna, incearca sa diversifici paleta de fructe de vara a micutului si cu cate o portocala delicioasa, care il va ajuta sa se si racoreasca.


7. Compot de fructe


Compotul este o bautura foarte gustoasa si sanatoasa. Poate fi facut din aproape orice fruct si este savuros si racoros in zilele calduroase de vara.

Combina fructele acre cu cele foarte dulci atunci cand faci compot, pentru a echilibra gustul si a evita sa mai pui zahar bauturii. Zaharul deshidrateaza organismul, chiar daca este pus in lichide. Este indicat sa te limitezi la fructoza continuta de fructe, pentru ca organismul micutului sa fie hidratat corespunzator.


8. Supa de legume


Si supele sunt importante pentru hidratarea organismului micutului, chiar daca este vara. Atat timp cat faci supe de legume, fara carne, care se pot consuma si reci, sanatatea micutului tau are numai de beneficiat. In plus, impusti doi iepuri deodata, deoarece felul principal de la masa este si o sursa importanta de hidratare.



Foto: Athensparent.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului