Cresterea copilului

#parinti #copii #schimbari #viata de parinte #aparitie copil

8 cuvinte care isi schimba intelesul dupa ce devii parinte

Aparitia unui copil nu iti va afecta doar corpul sau programul zilnic. Intregul tau stil de viata va fi dat peste cap, iar cuvintele uzuale pe care le scapai cu lejeritate in cercul tau de prieteni au brusc un nou sens.

1. Dulciurile

Ei bine, inghetata si ciocolata nu vor mai fi doar simple gustari dulci pe care le savurezi cu masura. Din momentul aparitiei copilului in viata ta si pana dupa perioada adolescentei lui, vei constientiza ca acestea au rolul valutei forte pentru a-l convinge pe copil sa te asculte.

2. Weekend

Pana sa apara primul copil in viata ta, sfarsitul de saptamana era legat invariabil de iesirile in aer liber, petrecerile organizate de prieteni si timpul dedicat lenevelii. Dupa ce ai trecut la stadiul de parinte, devine brusc perioada din saptamana in care deretici prin casa, speli tona de rufe murdare ale copilului si, cu un pic de noroc, apuci sa le si calci.

3. Seducator

Pana sa devii parinte, seducator ti se parea orice barbat cu alura lui George Clooney, muschii lui Jason Statham si infatisarea lui Brad Pitt. Acum, partenerul tau cu burtica si inceput de chelie este un adevarat Don Juan cand ia copilul sa il adoarma el.

4. McDonald's

Aici veneai sa iti iei portia saptamanala de "junk-food" pe vremea cand nu dadusei nastere copilului. Acum este un loc de unde micutul taul isi completeaza seria de figurine cu eroii preferati din cele mai recente filme de animatie.

5. Ora de culcare

Pana mai acum ceva vreme era ora la care te prabuseai in pat si adormeai instantaneu. Acum este ora de dinaintea prabusirii tale in pat, timp in care reciti poezii, spui povesti si te rogi ca pruncul tau sa adoarma cat mai curand.

6. Gustare

Avea candva intelesul mesei dintre mesele principale. Acum este punga de covrigei sau biscuiti de pe fundul rucsacului tau atunci cand iesi cu copilul la plimbare.

7. Papusa

Pe vremuri te oripilai la auzul incercarilor baietilor de a agata cu acest apelativ. Acum te oripilezi de fiecare data cand trebuie sa strangi colectia de papusi a fiicei tale din toate ungherele casei.

8. Iubire

In amintirile tale, se leaga cu senzatia de fluturi in stomac. La timpul prezent, se traduce ori de cate ori iti privesti copilul printr-o senzatie pe care nu credeai sa o cunosti.

Sursa foto: kidsarelovely.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare