Cresterea copilului

#secrete bona #secrete #bona

8 secrete pe care bona nu ti le va spune niciodata

O bona este un ajutor nepretuit mai ales pentru tinerii parinti. Dar ce inseamna pentru o dadaca sa aiba grija de copil si care sunt lucrurile pe care le-ar spune familiei celui mic, insa cele mai multe dintre ele nu indraznesc.

"Sa fii bona este o meserie in sine"

A fi bona este o meserie la fel ca oricare alta. Fiecare dadaca isi doreste sa fie tratata de parintii micutilor de care au grija la fel cum sunt tratati si alti profesionisti, indiferent de domeniul in care lucreaza.

"Nu imi spune ca sunt parte din familia ta, dupa care imi ceri sa lucrez ore suplimentare"

Doar pentru ca o bona lucreaza in casa parintilor de al caror copil are grija, acest lucru nu inseamna ca este parte din familie. Fiecare bona isi doreste sa aiba dreptul sa nu se prezinte la munca atunci cand se simte rau, are dreptul la vacanta si la cel putin o zi libera pe saptamana.

"Bonele interne au nevoie de o camera a lor"

Multi parinti care angajeaza o bona se asteapta ca aceasta sa doarma in camera cu cel mic si chiar sa imparta si patul cu micutul de care are grija. O bona care sta cu copilul atat in timpul zilei, cat si peste noapte, are nevoie de o camera a ei.

"Sunt bona copilului, nu menajera din casa"

Unele bone reusesc sa mai faca si curatenie in casa, nu doar sa aiba grija de copil. In cazul in care dadaca face acest lucru din propria initiativa, nu este nimic in neregula, insa daca parintii care o angajeaza se asteapta ca ea sa fie si menajera din casa, atunci ar putea fi o problema.

"Atunci cand copilul ma musca, tu nu ar trebui sa il recompensezi"

Sunt si parinti care ignora complet tot ceea ce le spune bona in legatura cu ce face copilul lor. Atunci cand copilul doar ce a muscat-o pe cea care are grija de el, parintii nu ar trebui sa treaca cu vederea peste acest incident, ba mai mult, sa il recompenseze cu ceva bun pe micutul lor.

"Si eu am familia mea"

Multe bone sunt la randul lor mame, iar atunci cand se angajeaza pentru a avea grija de un copil mic, nu inseamna ca isi pot neglija familia. Fiecare bona are nevoie de timp liber si de o vacanta pentru a sta alaturi de proprii copii.

"Nu sunt platita suficient de mult pentru a fi parintele de rezerva al copilului tau"

Parintii trebuie sa inteleaga ca atunci cand iau o bona pentru copilul lor, apeleaza la un ajutor pretios, insa aceasta nu se poate transforma in a doua mama a celui mic. Cei care nu au suficient timp si rabdare pe care sa le ofere copilului, ar trebui sa se gandeasca bine inainte, daca este momentul potrivit sa devina parinti.

"Nu ii mai da copilului mancare nesanatoasa"

Ritmul trepidat in care multe familii traiesc se rasfrange si asupra copilului. Mancarea nesanatoasa, care de multe ori devine o obisnuita pentru familiile care nu au timp sa gasteasca, ajung sa o consume si copii, si de aici problemele de sanatate care pot aparea in timp. Ofera-i copilului doar alternative alimentare sanatoase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului