Cresterea copilului

#mamica #sarcina #sarcina pe saptamani

A fi mamica in era informatiei

A fi mamica este probabil unul dintre cele mai importante momente din viata unei femei. Minunea de a simti cum in tine se naste si creste un nou suflet, prima miscare pe care copilul tau o face in burtica, momentul final in care dupa 40 saptamani de sarcina reusesti in sfarsit sa il vezi. Toate sunt adevarate imbolduri pentru a trece peste toate greutatile pe care sarcina le impune.

In trecut era greu sa descoperi ce te asteapta, cum va decurge sarcina si ce inseamna sa fii mama. Parintii, rudele si uneori chiar si prietenii iti puteau oferi informatii, adesea contradictorii si care fara doar si poate nu ar fi putut reusi sa ridice acel val de mister pe care cele 40 saptamani de sarcina le astern in fata. Acum insa lucrurile s-au schimbat, lumea a evoluat si pentru prima data ai acces la o sumedenie de informatii care mai de care mai interesanta.

De acum a fi mama a devenit mult mai usor. Deschizi calculatorul si cauti pe internet despre sarcina. Acolo gasesti tot ce vrei de la sarcina pe saptamani, indicatiile cu privire la contractii si travaliu, nasterea si pana la bolile copilariei.

Acum poti descoperi, zi de zi, saptamana cu saptamana cum creste si evolueaza micutul tau in interiorul tau. Astfel, ai ocazia sa intelegi mai bine etapele prin care treceti amandoi si de asemenea, poti reactiona mult mai rapid daca simti ca ceva nu este in regula.

Evident, poate exista si reversul medaliei in momentul in care, interpretand gresit sau alarmandu-se in mod eronat, o mamica poate lua decizii gresite pe baza a ceea ce citeste. De aceea, majoritatea articolelor scrise pe aceasta tema sunt insotite de o atentionare directa de a urma sfatul medicului si de a-l anunta despre orice noi simptome ce pot aparea, in special in sarcinile cu probleme.

Exista si unele mamici care se decid sa isi transforme sarcina in ceva special, aparte. Ele nu vor citi niciodata toate informatiile legate de graviditate ci vor prefera sa exploreze incetul cu incetul aceasta lume minunata. Ele vor prefera sa citeasca despre articole in care este descrisa felul cum evolueaza sarcina pe saptamani , descoperind astfel pas cu pas minunata lume in care tocmai a intrat.

Chiar si tinerele ce nu au ramas inca insarcitate se pot bucura de comoara de informatii legate de sarcina pe care internetul o ofera. In acest fel, fiecare femeie sau adolescenta poate intelege mai bine cum ingrijirea propriului organism si pregatirea acestuia pentru o posibila sarcina are o importanta majora asupra copilului ce urmeaza a fi conceput.

De altfel, odata cu raspandirea informatiei a scazut radical si numarul de sarcini pierdute sau finalizate inainte de termen datorita lipsei de informare a tinerelor mamici. Acum, fiecare femeie stie ce are de facut si cat de importante sunt vizitele periodice la medic precum si controalele trimestriale facut la ecograf . A fi mama se poate spune ca a devenit mult mai usor in era informatiei.

Totusi nu uitati ca ultimul cuvant trebuie sa il aiba medicul care supervizeaza sarcina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului