Cresterea copilului

#copii #inot #vacanta copii #lectii inot

Activitati de vacanta pentru copil: 6 motive pentru care merita sa il inscrii la inot

Se apropie vacanta de vara, iar copilul tau se va bucura de trei luni de relaxare, joaca si distractie pe cinste. Daca vrei sa-i oferi un motiv de bucurie in aceasta vara, dar totodata sa il ajuti si sa se dezvolte armonios, nu ezita sa il inscrii la cursuri de inot. Iata de ce inotul reprezinta sportul de vara ideal pentru orice copil!

1. Il ajuta sa creasca armonios

Inotul este unul dintre putinele sporturi care ajuta la o dezvoltare osoasa rapida, dar are si meritul de a forma o conformatie corporala supla si gratioasa la copil. Lucreaza toate grupele de muschi si il ajuta chiar sa creasca in inaltime.

2. Ii intareste sistemul imunitar

Inotul este un imunostimulator natural, care ofera organismului protectia necesara impotriva infectiilor si bolilor. Copilul care face inot de cel putin doua ori pe saptamana se imbolnaveste mai rar si are mai multa energie pentru joaca si activitati scolare, comparativ cu cei care nu fac niciun fel de sport.

3. Ii creste increderea si stima de sine

Inotul este un tonic bun si pentru dezvoltarea si intarirea increderii si stimei de sine la copii. Fiecare miscare sau tehnica noua pe care o deprinde in timpul cursurilor mai pune o "caramida" la dezvoltarea lui emotionala, atat de frageda in prima parte a copilariei.

4. Ii dezvolta abilitatile sociale

Cursurile de inot reprezinta mediul perfect in care copilul sa-si exerseze aptitudinile sociale si, de ce nu, sa-si faca prieteni noi. In centrele pentru invatarea cursurilor, micutul interactioneaza cu copii de varsta lui si se joaca cu ei, exersandu-si astfel abilitatile sociale.

5. Ii creste capacitatea de concentrare si inteligenta

Printre multiplele beneficii ale inotului in dezvoltarea copiilor se numara si imbunatatirea functiilor gandirii. Se pare ca micutii care practica de mici inotul se descurca mai bine la scoala si reusesc sa fie mai  atenti la ore decat cei care nu practica deloc sport.

6. Il mentine in forma

Dincolo de toate meritele din dezvoltarea fizica, intelectuala sau sociala a copilului, lectiile de inot il ajuta sa faca miscare fizica. Este un mod placut si util de a-l ridica de pe canapea sau din scaunul din fata calculatorului si de a-i oferi sansa de a fi activ si energic.

Sursa foto: aquathlonkids.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului