Cresterea copilului

#tata #fiica #parinti #copil #mama #film #cumparaturi #shopping

Activitati pentru tata si fiica

Fiecare clipa petrecuta alaturi de copiii tai se transforma intr-un moment pretios, mai ales atunci cand stii sa organizezi activitati pe placul acestora. Daca alaturi de baiatul tau, lucrurile se aseaza de la sine, ca intre „barbati”, fetitele sunt mai sensibile si mai rasfatate, asa ca va trebui sa patrunzi in lumea lor pentru a le multumi.


Iata cateva activitati care te vor ajuta sa relationezi mai bine cu fiica ta si sa iti petreci in mod placut timpul alaturi de aceasta.
 

 

Vizionati un film
 

 

Lasa DVD-ul acasa si mergi impreuna cu fiica ta la cinema. Popcornul si inghetata, alaturi de o comedie spumoasa, eventual in varianta 3D , reprezinta inca o „reteta” cu care nu ai cum sa dai gres, indiferent de varsta fetitei. Important este sa alegi un film bun, care sa va binedispunsa ziua.

Daca vrei sa transformi acest momentul intr-unul cu totul special, atunci desemneaza o zi din saptamana sau din luna in care sa mergi la cinema insotit de copiii tai. Acestia vor sti ca aceea este ziua cand tati le dedica toata atentia si vor astepta cu nerabdare orice activitate – in plus, mami va avea putin timp sa se odihneasca.
 

 

Mergeti la gradina zoologica
 

 

Gradinile zoologice sunt pe placul copiilor, mai ales atunci cand acestia sunt mici. Un alt prilej de a petrece timpul alaturi de fiica ta il reprezinta acest gen de iesiri. Pentru vara, vizitarea delfinariului te va desemna imediat drept cel mai bun tatic.
 

 

Desfasurati activitati in parc
 

 

Bicicleta, rolele, jocurile cu mingea, reprezinta prilejuri de a o lua pe fiica ta din fata calculatorului si de a petrece timp in mijocul naturii. In plus, ai ocazia sa faci si tu putina miscare. Ia-ti si tu perechea de role sau bicicleta si fa putin sport alaturi de fiica ta. Invat-o diverse trucuri cu care se poate lauda celorlalti copii si organizati un mic picnic la iarba verde .
 

 

Pictati, modelati, colorati
 

 

Orice gen de activitate ce implica si creativitatea va poate garanta ca va veti distra de minune. Copiii adora sa se joace cu materialele si sa creeze tot felul de lucrari de arta, pe care sa le expuna prin casa sau sa le daruiasca parintilor.

Pentru copiii mai micuti, acestea reprezinta cele mai bune ocazii de a va juca impreuna. Tot ce trebuie sa faceti este sa lasati frau liber imaginatiei si sa folositi cat mai multe materiale. Puteti crea orice, iar daca va incumetati sa realizati vreo "capodopera" impreuna, atunci fiica ta va fi foarte mandra ca a realizat o minunatie alaturi de tati.
 

 

Gatiti
 

 

Se spune ca barbatii sunt cei mai buni bucatari, asa ca daca vrei sa iti demonstrezi talentul in bucatarie, invit-o pe fiica ta sa te ajute. O prajitura delicioasa sau fursecuri in diverse forme haioase vor constitui meniul preferat al fiicei tale. Las-o pe aceasta sa le decoreze cu glazura si bomboane colorate si incantati-i pe ceilalti membri ai familiei cu produsele voastre.
 

 

Incercati putina adrenalina
 

 

Ce spui de  un carusel impunator, numai bun pentru a ridica nivelul adrenalinei pentru tine si fiica ta? Sau poate preferi atractii mai blande, precum leaganele si toboganele? O zi in parcul de amuzament este visul oricarui copil, asa ca rezerva-ti timp pentru a-ti aduce aminte de copilarie alaturi de fiica ta. Vata pe bat, mere glazurate, baloane colorate, toate acestea vor completa ziua. O alta activitate placuta o reprezinta spectacolele de la circ, mai ales atunci cand sunt insotite de clovni colorati si animale exotice

 

Mergeti la shopping

 

Chiar daca shoppingul este o activitate potrivita mai mult pentru mama si fiica, fustele, rochiile si accesoriile nefiind specialitatea ta, poti face la un moment dat o exceptie insotindu-ti fiica la cumparaturi. Cu toate ca nu esti in tema cu articolele de care aceasta are nevoie, discuta inainte cu partenera ta si cumpara-i micutei doar lucrurile necesare, pentru a evita rasfatul in exces. O poti rasfata si in alte moduri, nu neaparat prin cadouri scumpe ; o iesire la o inghetata sau la restaurant, imediat dupa sesiunea de shopping, va incheia ziua intr-un mod placut.

Sursa foto : sheknows.com.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului