Cresterea copilului

#depresie #adhd #diagnostic ADHD #substante interzise

ADHD, diagnosticat la doar 50% din copiii apartinand minoritatilor

Doar jumatate dintre copiii de origine afro-americana si hispanica sunt diagnosticati cu sindromul ADHD (Deficit de Atentie si Hiperactivitate), comparativ cu cei caucazieni. Acestea sunt datele obtinute in urma unui studiu american, ce a presupus monitorizarea copiilor de gradinita pana in clasele primare.

"Am observat ca diferentele apar inca de la gradinita si raman pana la sfarsitul clasei a VIII-a", a declarat Paul Morgan, coordonatorul studiului, din cadrul Universitatii de Stat din Pennsylvania, citat de Reuters.

In opinia sa, acest lucru este ingrijorator, deoarce anumiti copii nu poti beneficia de tratamentul corespunzator (medicamente si terapie), iar ajutorul la clasa lipseste cu desavarsire. Cercetatorii au mai aflat ca micutii aflati in aceasta situatie au beneficiat de retete pe baza de medicamente (Vyvanse, Ritalin si Concerta) intr-un numar mult mai mic decat copiii caucazieni diagnosticati cu ADHD.

Rata de diagnosticare este dubla la copiii caucazieni

Studiul a implicat un numar de 15.100 de copii, monitorizati de la gradinita, incepand cu anul scolar 1998-1999. Cu fiecare etapa de monitorizare (gradinita, clasa I, a II-a, a III-a etc) copiii albi erau predispusi sa dezvolte ADHD, toate rasele respectand un trend similar in timp, cu noi diagnostice in jurul clasei a III-a. La sfarsitul perioadei, adica in primavara clasei a VIII-a, 7% dintre copiii caucazieni au fost diagnosticati cu sindromul deficitului de atentie, potrivit raportarilor facute de parintii lor. In comparatie, doar 3% dintre copiii afro-americani, respectiv 4% dintre cei de origine latina au fost diagnosticati cu ADHD.

Netratat, ADHD-ul duce la abuz de substante interzise si depresie

Diferentele nu au putut fi explicate de factori precum varsta mamei sau venitul familiei in cauza, potrivit lui Paul Morgan, al carui studiu a fost finantat de catre stat.

El a notat ca celor care sufera de acest sindrom li se permite o anumita adaptare si sunt ajutati mai mult in procesul de integrare la clasa, spre deosebire de cei care sufera, dar nu au fost diagnosticati. De asemenea, netratat, acest sindrom poate duce la anxietate, depresie sau abuz de substante interzise pe masura ce pacientul creste in varsta.

Sursa foto:people.csail.mit.edu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare