Cresterea copilului

#comportament adolescenti #agresori #informatii personale #hoti #agresori sexuali

Adolescenti pe Facebook: la ce pericole se expun si cum ii poti ajuta sa fie in siguranta

Pentru milioane de oameni din intreaga lume, Facebook-ul a devenit cea mai simpla metoda de comunicare si de impartasire a gandurilor, impresiilor si pozelor personale, insa, dincolo de aceste facilitati, reteaua de socializare ascunde si pericole, in special pentru adolescenti.

Ca parinte, nu dispui de prea multe metode de a-i interzice adolescentului tau sa intre pe acest site, dar il poti ajuta sa aiba mai multa grija la pericolele care il pandesc la tot pasul.

Convinge-ti adolescentul sa ofere mai putine informatii personale

Facebook-ul este ca o carte de vizita pentru utilizatori, insa adolescentii sunt cei mai vulnerabili, deoarece, din dorinta de a avea cat mai multi prieteni, sunt dispusi sa spuna totul despre ei, fara sa-si dea seama ca gestul lor este periculos.

Informatiile personale divulgate de adolescent pot fi folosite de persoane straine rauvoitoare (hoti, agresori sexuali). Acestea din urma pot afla cu usurinta cand s-a nascut adolescentul, unde locuieste, unde invata, ce hobbyuri are, ce telefon are, cum se imbraca, ce local frecventeaza etc.

Incearca sa-ti convingi adolescentul ca nu este nevoie sa furnizeze prea multe informatii personale, deoarece prietenii lui stiu si unde invata, si in ce an s-a nascut. In acelasi scop, este bine sa-l sfatuiesti sa isi restrictioneze contul, astfel incat informatiile pe care le posteaza sa poata fi vazute doar de cunoscuti.

Sfatuieste-l sa posteze fotografii decente

Adolescentii simt nevoia sa fie admirati si laudati, iar Facebook-ul ii ajuta enorm in acest sens. Tinerii au ocazia de a posta pe site poze in ipostaze indraznete, care imediat primesc "Like-uri" si comentarii pline de laude, ceea ce ii incurajeaza sa arate din ce in ce in mai multe fotografii personale.

Pericolul in cazul fotografiilor postate pe Facebook este acela ca imaginile pot fi furate cu usurinta de alte persoane, fenomen cunoscut sub numele de "furt de identitate".

De asemenea, roaga-ti adolescentul sa gandeasca pe termen lung: multe dintre fotografii pot fi vazute de profesori, iar peste cativa ani, si de un posibil angajator. Oare in aceste situatii ar mai fi mandru de imaginile postate pe Facebook?

Adolescentele pot dezvolta tulburari de alimentatie

Facebook-ul este plin de imagini sugestive care infatiseaza femei cu un corp perfect. Daca ai o adolescenta acasa, sfatuieste-o sa nu se lase influentata de ceea ce vede. Psihologii spun ca bombardarea adolescentelor cu imagini perfecte le poate imbolnavi de anorexie sau bulimie.

Sursa foto:dailymail.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului