Cresterea copilului

#pediatru #imunizare #dezvoltare #medicamente #neonatologie

Tot ce trebuie sa stii despre medicul pediatru

Alegerea unui medic pediatru reprezinta adesea o adevarata provocare pentru viitori parinti, care acorda atentie altor detalii legate de nastere. Este insa indicat sa alegi medicul pediatru inca din timpul sarcinii, astfel ca, la venirea pe lume, copilul sa aiba parte de cea mai buna ingrijire medicala. Afla mai jos ce anume ar trebui sa stii despre medicul pediatru si de ce este important ca micutul tau sa fie consultat periodic de acesta!

Ce este un pediatru

Pediatrul este un medic specializat in ingrijirea medicala a sugarilor, copiilor si adolescentilor. Unii pediatri sunt specializati in neonatologie sau cardiologie. In plus, un pediatru are experienta in dezvoltarea fizica, emotionala si sociala a copilului.

Ce servicii ofera un pediatru

Pediatrul ofera solutii de prevenire si tratare a bolilor cu care se pot confrunta copiii. Evalueaza cresterea si dezvoltarea copiilor, ofera parintilor sfaturi importante despre siguranta, alaptarea si stilul de viata sanatos al copiilor, administreaza medicamente si imunizeaza copiii.

De asemenea, identifica problemele de dezvoltare sau comportament ale copiilor, diagnosticheaza afectiunile medicale comune si prescrie medicamente. In plus, un pediatru monitorizeaza starea generala de sanatate a copiilor si ofera parintilor cele mai bune solutii de tratament si ingrijire medicala.

Cand sa incepi cautarea unui pediatru

Este indicat ca parintii sa isi inscrie copilul chiar inainte de nastere la un pediatru, care sa il monitorizeze si sa il inscrie in programul national de vaccinari, de retete gratuite sau compensate. Dupa nasterea copilului, vei avea un program extrem de incarcat, astfel ca este foarte important sa alegi medicul pediatru in timpul sarcinii, atunci cand ai mai mult timp liber la dispozitie. Perioada optima in care poti incepe cautarile este cuprinsa intre saptamanile 28 si 34 de sarcina.

Medicul de familie sau ginecologul iti pot recomanda anumiti medici, insa decizia este doar a ta si trebuie sa o iei dupa ce te-ai intalnit cu acestia. Atunci cand alegi medicul pediatru, trebuie sa tii cont de aspecte precum experienta si zona in care se afla cabinetul, dar si programul acestuia.

Un alt factor de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un medic pediatru este reputatia acestuia atat printre colegii de munca, cat si in randul pacientilor. In acest fel, te asiguri ca ai de-a face cu un bun specialist, pe competenta caruia te poti baza.

Sursa foto: pediatrician1.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare