Cresterea copilului

#copii #corectie fizica #bataie copii #educare copii

Bataia este rupta din rai? Afla care sunt consecintele!

Foarte multi parinti se ghideaza dupa zicala "bataia e rupta din rai" si considera firesc gestul de a-si disciplina copilul apeland la corectia fizica. Un astfel de comportament devine daunator pentru educatia si sanatatea copilului pe termen lung.

Totodata, trebuie facuta si precizarea ca o atitudine ingaduitoare sau un comportament pasiv din partea parintilor poate avea acelasi rezultat daunator.

Invata cum sa iti educi copilul fara a apela la masuri violente

Daca ai un copil neascultator, care iti da tot timpul dureri de cap, trebuie sa incerci intr-o prima etapa sa ii explici regulile de comportament din familia voastra si consecintele neascultarii.

Totodata, ia seama ca un copil se modeleaza in functie de exemplele din jur.

Ai nevoie de echilibru si stapanire de sine, iar cand se impun masuri de disciplina, nu ezita sa aplici pedepse care sa nu implice corectia fizica. De exemplu, ii restrictionezi accesulul la calculator, ii interzici sa mai iasa afara cu alti copii sau nu-i dai voie sa se mai uite la emisiunea preferata.

Afla care sunt consecintele corectiei fizice la copil


1. Comportamentul agresiv


Un copil care traieste intr-un mediu violent devine victima unui cerc vicios si va avea la randul sau un comportament agresiv. Cand il lovesti, acestuia i se intipareste in minte un anumit model comportamental, pe care il ve exersa ori de cate ori va avea prilejul. Mai mult decat atat, copilul va dezvolta o aversiune interioara fata de actiunile tale, iar la un moment dat se va declansa si o reactie negativa.

Potrivit studiilor realizate in ultimii ani, copiii care au avut parte de corectii fizice au mai multe sanse de a avea porniri agresive. Alti factori care pot contribui la aceste tendinte negative sunt neglijenta parentala, depresia si stresul matern.


2. Atitudinea de incapatanare


Bataia nu este deloc un mijloc eficient de disciplinare, iar in timp copilul tau poate deveni din ce in ce mai incapatanat. In mod inconstient, copiii resimt o satisfactie uriasa cand persista in greseli si isi enerveaza parintii violenti. Practic, acesta este modul lor de a obtine razbunarea. Din cauza aceasta, unii copii apeleaza la subterfugii si chiar consuma droguri sau alcool.


3. Respingerea parintilor


Daca aplici pedepsele corporale copilului tau, atunci acesta va dezvolta un sentiment de ostilitate si va evita sa isi impartaseasca problemele.


4. Sentimentul de introvertire


Din cauza pedepselor dese, copilul tau va manifesta o predispozitie spre introversie. Din pacate, lucrurile se pot complica in timp, deoarece ii va fi greu sa socializeze si sa isi faca prieteni. Renunta la aplicarea corectiei fizice si incearca sa il ajuti sa se adapteze.


5. Obezitatea


Daca apelezi la pedepsele corporale, copilul tau va gasi o modalitate prin care sa depaseasca episoadele traumatizante. Va manca in exces, iar un astfel de gest cauzeaza obezitatea.

Incearca sa il ajuti sa isi cladeasca stima de sine si increderea in fortele proprii. Respecta-ti copilul si incearca sa tratezi totul cu responsabilitate, fara a te lasa prada impulsurilor de moment.

Sursa foto: reelfoto.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului