Cresterea copilului

#telefon mobil #copii #parinti

Avantajele telefonului mobil la copii

Daca pana in urma cu cativa ani, telefonul mobil parea sa fie doar un obiect folosit doar de cei mari, acesta a devenit acum o necesitate chiar si pentru copii. Atunci cand ei merg la scoala, pleaca in excursie sau pur si simplu nu ii au pe parinti in preajma lor, nevoia de un telefon este destul de mare.

Iata avantajele pe care copilul le poate avea de pe urma unui telefon mobil.

Copilul este in siguranta

In primul rand, un copil care are la el un telefon mobil este mai in siguranta. Acesta poate anunta imediat pe unul dintre parinti in cazul in care i s-a intamplat ceva, s-a pierdut, are nevoie de sfatul acestuia sau pur si simplu de o informatie.

Te anunta imediat cand intarzie acasa

Daca micutul tau are intotdeauna un telefon mobil la indemana, il vei putea gasi intotdeauna, vei putea vorbi cu el in cazul in care intarzie acasa. In lipsa unui astfel de accesoriu , este foarte posibil sa intampini momente de grija sau chiar panica, mai ales ca piticii nu se gandesc intotdeauna sa anunte atunci cand intarzie acasa, cand vor sa mearga in vizita la colegi  sau cand se intalnesc cu diversi prieteni si stau de vorba, iar timpul trece fara sa isi dea seama.

Socializeaza mai usor

Telefonul mobil este si o unealta de socializare extraordinara. Aparatul il va ajuta pe copil sa tina mereu legatura cu prietenii si colegii sai.

Devine mai responsabil

Un telefon mobil il ajuta pe copil sa se fie mai responsabil, sa inteleaga importanta lucrurilor pe care le detine, mai ales cand acestea sunt de valoare. De asemenea, in acest fel el va invata sa calculeze minutele consumate si sa fie mereu atent la creditul consumat.

Sfaturi!

Nu achizitiona un telefon scump pentru copilul tau. Nu uita ca acesta nu este un accesoriu cu care sa se laude in fata colegilor, ci o necesitate. Explica-i si lui acest lucru. Pentru un copil, este de ajuns un telefon  simplu, fara prea multe functii, mai ales pentru ca nu stii inca daca va avea foarte mare grjija de el.

Este recomandat sa ii oferi un telefon cu o cartela reincarcabila. Un abonament nu il va invata sa gestioneze creditul consumat si mai mult decat atat, este foarte posibil sa isi sune toti prietenii, doar pentru ca are credit nelimitat.

Spune-i sa nu isi etaleze telefonul mobil atunci cand merge pe strada si sa nu il lase pe banca la scoala. Explica-i foarte clar care sunt pericolele.

Atentioneaza-l pe copil sa nu doarma cu telefonul mobil langa cap si explica-i ca acesta emana niste radiatii care in timp il pot imbolnavi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului