Cresterea copilului

#studiu #barbati #altruism #fapte bune #femei frumoase

Barbatii fac mai multe fapte bune atunci cand sunt in preajma femeilor frumoase

Cu totii stim ca barbatii se simt bine atunci cand se afla in preajma femeilor frumoase, insa acum acest lucru este certificat de cercetatori. Potrivit unui studiu recent, publicat in British Journal of Psychology, cu cat femeia care il priveste este mai atractiva, cu atat barbatul respectiv incearca sa faca mai multe fapte bune pentru a o impresiona.


Barbatii sunt altruisti in preajma femeilor

Orgoliul sexului tare este alimentat mai mult in preajma unor femei frumoase! Pentru a afla acest lucru, cercetatorii au rugat mai multi subiecti, barbati si femei, sa joaca un joc intr-un grup. Fiecare participant a primit 3 lire sterline la inceputul jocului. Ei au avut de ales intre a pune banii la comun sau sa isi tina banii intr-un cont privat.

In urma studiului, s-a descoperit ca barbatii si-au donat banii grupului intr-un numar mult mai mare in cazul in care au fost priviti de un membru al grupului de sex opus. De cealalta parte, donatiile femeilor au ramas constante, indiferent daca erau monitorizate de un barbat, o femeie sau nu erau privite de nimeni.

In plus, cercetatorii au corelat gesturile barbatilor cu perceptia acestora in ceea ce priveste aspectul fizic al femeilor care ii priveau.

Studiul a mai descoperit ca barbatii se ofera in mod voluntar sa faca anumite acte caritabile atunci cand realizeaza ca au o audienta feminina. Iar daca femeia este considerata a fi frumoasa, subiectul in cauza face si mai multe fapte bune in incercarea de a o impresiona.


Barbatilor le place concurenta

Cercetarile anterioare au aratat ca femeile sunt dispuse sa fie altruiste in cercul lor social, de exemplu cu prietenii sau familia, in timp ce barbatii prefera sa faca mai multe fapte bune in public, atunci cand sunt observati de mai multe lume.

Noile descoperiri sugereaza ca aceste diferente cunoscute intre sexe sunt din cauza faptului ca barbatii incearca pur si simplu sa concureze unii cu altii pentru a-si impresiona potentialii prieteni.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului