Cresterea copilului

#secretii nazale #bebelusi #batista sugarului

Batista sugarului

este un dispozitiv care se monteaza la aspiratorul casnic sau la aspiratoarele nazale clasice si cu ajutorul careia se curata secretiile nazale abundente ale bebelusului.


Batista sugarului este recomandata atunci cand picaturile nazale sau  serul fiziologic nu dau niciun fel de rezultate, iar bebelusul este tot mai agitat din cauza acestei probleme.


Cand se utilizeaza batista bebelusului


In momentul in care copilul este mult prea mic pentru a fi in stare sa isi sufle singur nasl, batista sugarului este unica modalitate prin care poti elimina secretiile nazale acumulate. Atunci cand este racit, iar nasul puiului tau este atat de infundat incat acesta nu mai poate respira, trebuie sa apelezi la batista sugarului.


Cum se utilizeaza batista bebelusului


Inainte de orice, este recomandat sa calmezi bebelusul si sa il faci pe acesta sa fie cat mai relaxat, astfel incat sa eviti accidentele. Ofera-i jucaria preferata sau atrage-i atentia printr-un lucru care ii place.


Copilul trebuie sa stea in pozitie sezanda, iar capul de aspiratie sa astupe complet nasul intr-o parte. Aspiratorul introdus in narile bebelusului trebuie sa fie miscat inainte si inapoi, iar apoi in stanga sin in dreapta, astfel incat sa curete cat mai bine.


Batista bebelusului se utilizeaza zilnic, atata vreme cat este necesar.


Nu trebuie sa iti faci griji ca utilizarea batistei bebelusului il va rani pe copil. In cel mai rau caz, bebelusul se va speria de zgomotul provocat de aspirator, insa pe parcurs se va obisnui. Batista sugarului isi regleaza singura intensitatea in functie de secretiile nazale gasite, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji ca il poti rani pe micut in vreun fel.


Cere sfatul pediatrului


Nu uita ca batista sugarului este o metoda pe care o poti utiliza atunci cand metodele clasice (picaturile nazale, serul fiziologic) nu dau rezultate. Asadar, evita sa folosesti acest produs in mod abuziv. Daca dupa cateva zile de utilizare, nasul copilului ramane infundat, mergi din nou la medicul pediatru si cere-i ajutorul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare