Cresterea copilului

#alaptat bebelus #sugar #alaptat #lapte matern #bebelus #beneficii alaptat

Beneficiile alaptatului pentru mama si bebelus

Alaptarea este un moment unic, de conectare dintre bebelus si mama lui. Dincolo de acest aspect, alaptarea este un proces natural si firesc care aduce o serie de beneficii, in special noului nascut. Este adevarat ca multe mame prefera sa isi hraneasca bebelusii cu ajutorul biberonului si a laptelui formula din varii motive, insa nimic nu este mai bun decat laptele matern pentru puiul tau.

Iata doar cateva dintre motivele pentru care alaptarea este benefica atat tie, cat si bebelusului.
 

Laptele matern contine tot ce ii trebuie bebelusului


Vitaminele, proteinele si toti nutrientii de care bebelusul tau are nevoie pot fi regasiti doar in laptele matern. Nu te lasa pacalita de reclamele produselor din comert care incearca sa te convinga ca acestea au aceleasi ingrediente ca si laptele matern. Niciun alt produs nu poate inchega toate elementele prezente in laptele natural.
 

Reduce riscul de boala


Laptele matern contine ingrediente care formeaza si intaresc sistemul natural de aparare al bebelusului. Despre bebelusii hraniti cu lapte formula se spune ca sunt mult mai predispusi sa se imbolnaveasca de diabet zaharat , cancer, boala Krohn, colita hemoragica, hipertensiune arteriala sau artrita reumatoida juvenila.

Pe de cealalta parte, alaptarea asigura o protectie antiinfectioasa. Laptele matern contine ingrediente care protejeaza copilul de infectii microbiene si virotice.

Un alt beneficiu al alaptarii este ca il protejeaza pe bebelus de riscul mortii subite.
 

Alte beneficii pe care alaptarea le are asupra bebelusilor:

 

  • alaptarea bebelusului in primele 6 luni de viata ii ofera micutului toate elementele nutritive necesare;
  • bebelusii alaptati la san se bucura de o dezvoltare cognitiva si vizuala de 10 ori mai buna spre deosebire de cei alaptati cu lapte formula;
  • laptele matern este intotdeauna proaspat, steril, cald si nu implica niciun cost;
  • alaptarea reduce posibilitatea dezvoltarii unor tulburari emotionale in cazul copiilor;
  • laptele matern este singurul aliment 100% perfect pentru bebelusul tau.

 

Beneficiile alaptarii pentru mama
 

Slabesti mai usor


Este absolut firesc ca in timpul sarcinii sa fi acumulat cel putin 10 kilograme si probabil iti este teama sa nu cumva sa iti fie greu sa le dai jos. Ei bine, alaptarea constituie o modalitate perfecta de a slabi. In plus, daca te folosesti si de un program de exercitii fizice, in numai cateva luni poti reveni la silueta initiala.


Te protejezi impotriva cancerului la san


S-a dovedit stiintific faptul ca femeile care alapteaza se bucura de o protectie suplimentara impotriva cancerului mamar. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, mamele care au alaptat cel putin un copil timp de minim un an de zile, au sanse cu pana la 35% mai reduse de a se imbolnavi de cancer la san, comparativ cu celelalte femei.


Esti mai calma si si mai relaxata


In momentul alaptarii, creierul femeii produce mai multa oxitocina, un hormon responsabil de starea de bine si relaxare a mamei. Cu cat alaptezi mai mult si mai des, cu atat te vei simti mai bine, vei avea o stare mai calma pe care o vei transmite cu usurinta si bebelusului tau.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare