Cresterea copilului

#jucarii mos nicolae #jucarii copii #mos nicolae

Bun venit, Mos Nicolae! BabyNeeds.ro primeste cu draga inima sarbatorile de iarna

Cu cateva saptamani inainte de Craciun, exista o zi pe care multi copii din intreaga lume o asteapta cu nerabdare. Ziua Sfantului Nicolae vine in fiecare an pe 6 decembrie si celebreaza legenda bunatatii si generozitatii Sfantului Nicolae.

 

Pentru copiii mici de tot, traditiile de sarbatori incep acasa, sunt exemple care vor ramane in amintiri si vor fi transmise mai departe generatiilor urmatoare. Este important sa va asigurati ca sarbatorile de iarna sunt pline de farmec si magie pentru cei mici. Trebuie sa va pregatiti cu jocuri si povesti despre Mos Nicolae si sa studiati folclorul si datinile pentru a transmite ideile si sentimentele potrivite fata de sarbatorile recunostintei sufletesti.

Un pic de traditie si legenda

Nikolaos ("Nicolae" in limba greaca) s-a nascut in anul 270 i.H. intr-un mic sat grecesc de pe coasta sudica a Turciei. Viata sa a fost dedicate servirii lui Dumnezeu si a crescut in spiritul credintei pentru a deveni la maturitate episcopul regiunii Myra. Conform traditiei crestine, Nikolaos a fost numit un sfant ca recunoastere pentru numeroasele lui minuni si fapte bune.

Aniversarea trecerii lui in memorie (6 decembrie 343 i.H.) a devenit o zi de sarbatoare - Ziua Sfantului Nicolae – comemorata pe data de 6 decembrie a fiecarui an. Sfantul Nicolae a avut, de asemenea, o reputatie de a oferi daruri secrete, acesta punea monede in pantofii oamenilor in timpul noptii. Astazi, conform traditiei, copiii isi pun pantofii sau ghetele lustruite in afara usilor dormitorului in seara zilei de 5 decembrie in asteptarea lui Mos Nicolae.

Sfantul Nicolae viziteaza fiecare ghetuta de copil peste noapte. Apoi, in dimineata zilei de 6 decembrie, copiii se trezesc sa-si gaseasca ghetutele pline de mici cadouri si bomboane.

Odata cu venirea lui Mos Nicolae, traditia spune ca iarna isi intra oficial in drepturi, iar daca nu ninge in aceasta zi, se zice ca Sfantul Nicolae a intinerit.

A darui este principalul scop al sarbatorii

BabyNeeds.ro trece in revista o serie de idei pentru a va bucura de sarbatoarea lui Mos Nicolae alaturi de copii si persoanele drage:

  • Roaga-l pe cel mic sa aleaga o jucarie pe care sa o ofere cadou unui copil mai putin privilegiat
  • tine o rugaciune de recunostinta alaturi de toata familia la masa de dimineata
  • Invita prieteni ai copilului acasa pentru jocuri, cadouri si activitati distractive
  • Inventeaza un joc cu indicii si mesaje usor de descifrat care ghideaza copiii catre cadouri mici ascunse prin casa
  • Spune si interpreteaza o poveste cu Mos Nicolae pentru deliciul celor mici
  • Daca ai un copil prea mic sa inteleaga faptul ca 6 decembrie este o zi speciala, alege sa-i canti un cantecel special pe care sa-l repeti la fiecare 6 decembrie

A darui un cadou ideal pentru cel mic este bucuria parintilor

LEGO® Duplo Gradinita - 89.99 Lei cu TVA inclus

BabyNeeds.ro stie ca inteligenta si imaginatia unui copil sunt stimulate prin joc si educatie in spirit ludic. Daca doriti sa faceti o surpriza jucausa de Mos Nicolae, pe website veti gasi o selectie excelenta de jucarii pentru copii cu varste foarte mici, alaturi de idei de cadouri educative pentru copii mai marisori, de gradinita sau chiar scoala, inclusiv carti de parenting din pedagogia Montessori pentru idei testate cu succes pentru dezvoltarea unui bebelus.

 

BabyNeeds.ro este o resursa majora de articole pentru copii, fiind una dintre destinatiile preferate ale parintilor pentru shopping de produse pentru bebelusi mai mici si mai mari.

  • www.babyneeds.ro
  • office@babyneeds.ro
  • 0726.817.023

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului