Cresterea copilului

#calatorie #canicula #bebelus #calatorie bebelus #bebelus canicula

Calatoresti cu bebelusul pe canicula? Iata de ce trebuie sa tii cont!

Este vara, adica sezonul vacantelor, dar si al caniculei, iar atunci cand ai un bebelus, calatoria pana la destinatia aleasa se poate dovedi un cosmar periculos pentru sanatatea lui, dar si pentru psihicul tau. Iata cateva sfaturi esentiale, care te ajuta sa calatoresti in siguranta cu bebe pe canicula si sa fii relaxata tot drumul!


Alege mijloace de transport ventilate (aer conditionat)


Confortul bebelusului poate fi sporit sau redus in timpul calatoriei, in functie de mijlocul de transport ales pentru a ajunge la destinatia dorita.

Cel mai recomandat mijloc de transport este avionul, deoarece se reduce timpul in care esti pe drum cu bebe si este dotat cu sistem de ventilatie artificiala, astfel incat bebe sa nu fie afectat de caldura de afara.

Cu trenul si masina poate fi ceva mai complicat. Depinde foarte mult de distanta pe care o aveti de parcurs. La drumuri lungi, trebuie sa iti iei o multime de masuri de precautie si te extenuezi foarte tare, doarece esti tot timpul ingrijorata si stresata sa nu i se intample ceva bebelusului.

Exista riscul ca masina sau trenul sa nu fie ventilat si sa fie nevoie sa suportati caldura de afara si inauntru. Chiar daca aerul conditionat functioneaza in masina, nu este indicat sa il lasi sa bata spre copil sau sa faci foarte frig in masina. Temperatura recomandata pentru siguranta bebelusului este de 26-27 de grade Celsius.


Plecati la ore foarte matinale sau noaptea


Pentru a evita toropeala de afara, din zilele toride de vara, este indicat sa optati pentru ore de plecare matinale sau sa alegeti sa calatoriti noaptea. Pe timpul noptii, ai avantajul ca bebe va dormi in cea mai mare parte a timpului si vei evita astfel posibilele probleme legate de caldura sau de alta natura.


Imbraca-l adecvat


A grija la modul in care il imbraci in calatorie. Este indicat sa il imbraci sumar, cu haine vaporoase si largute, din materiale naturale, astfel incat sa nu il irite sau sa nu transpire foarte mult si sa sufere iritatii ale pielii.


Mentine-l in permanenta hidratat


Hidratarea este cea mai importanta masura de siguranta impotriva caniculei. Da-i sa bea constant apa, pentru a recupera fluidele pierdute prin transpiratie si pentru a se mai racori.


Ia cu tine un sling subtire de vara


Daca vei tine bebelusul in brate in permanenta, vei obosi foarte tare si micutul va deveni iritat, deoarece se va incalzi si va deveni agitat.

Cumpara-ti un sling sau un port-bebe subtire, creat din materiale naturale subtiri, de vara, in care sa tii bebelusul in drumul spre destinatia de vacanta. Se va simti confortabil, iar mainile tale vor fi libere sa se ocupe de alte lucruri.


Ia cu tine o geanta de mana cu lucruri esentiale pentru ingrijirea bebelusului


Atunci cand stii ca ai de stat cu bebe mai multe ore pe drum, este indicat sa ai mereu cu tine o geanta cu toate cele necesare pentru ingrijirea lui - suzete, jucarii, apa, biberoane, servetele umede, scutece, medicamente (daca este cazul), lucrusoare de schimb, crema de protectie solata si alte lucruri de care stii ca este posibil sa ai nevoie.


Da-l constant cu crema de protectie solara


Protejeaza pielea micutului tau de razele ultraviolete ale soarelui, care cresc riscul de cancer de piele, dar si de alte iritatii si arsuri periculoase.

Da-l pe micutul tau cu lotiune de protectie solara inainte sa plecati de acasa si repeta actiunea o data la cateva ore, mai ales in zonele in care este expus mai des la soare, la ore de varf ale zilei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top