Cresterea copilului

#parinti #copii #calatorie #vacanta

Calatoria fara copil: cum il pregatesti pe cel mic

Viata de parinte presupune adesea si faptul ca trebuie sa te desparti de copilul tau pentru o scurta perioada de timp. Fie ca pleci intr-o delegatie de serviciu sau intr-o binemeritata vacanta alaturi de partener, calatoria fara cel mic genereaza situatii stresante de ambele parti, mai ales daca el este dependent de tine. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa treci mai usor peste aceasta perioada.


Explica-i motivul plecarii

Copii mai mici, in special prescolarii, pot asocia plecarea parintilor cu o pedeapsa, de aceea este foarte important sa ii explici copilului tau unde mergi si care este motivul plecarii tale.

Nu omite adevarul si nu folosi expresii de genul "mami si tati nu pleaca departe". Spune-i ca va sta cateva zile alaturi de bunici, timp in care se va juca si se va simti bine, iar voi va veti intoarce repede. Este important sa evidentiezi aceasta ultima parte intrucat micutul s-ar putea simti abandonat.


Pregateste terenul

Odata ce a aflat ca vei pleca, poti sa-l faci sa accepte mai usor aceasta idee cu ajutorul catorva mici trucuri. Marcati impreuna data plecarii si data intoarcerii pe calendar, roaga-l sa iti dea un lucru la care tine pentru a-l lua cu tine in calatorie si ofera-i si tu ceva asemanator.

Spune-i ca il iubesti si explica-i ca il vei suna zilnic. Toate aceste lucruri il vor ajuta sa se impace mai usor cu ideea ca pleci de acasa.


Cheama-i pe bunici la tine

Pentru ca despartirea sa fie mai usoara, cel mai bine ar fi ca bunicii sa vina la voi acasa pe perioada in care plecati. Jucariile preferate, alaturi de orice alt obiect favorit, cum este cartea de povesti, de exemplu, trebuie sa fie la vedere. Bine ar fi ca si bunicii sa vina cu o jucarie noua pentru a-i distrage atentia si a face mai suportabila despartirea.


Explica-le regulile

Desi s-ar putea sa stie deja toate aceste lucruri, este bine sa recapitulezi alaturi de bunici toate lucrurile pe care le au de facut. Programul de somn al celui mic, cartea sau dvd-ul preferat, masa pe zile, ce are voie si ce nu are voie sa manance, eventualele medicamente sau suplimente nutritive pe care trebuie sa le ia, locul de joaca preferat etc.


Adu-i un cadou

Nu uita sa vorbesti la telefon cu el de cate ori este posibil, iar la intoarcere, cea mai frumoasa surpriza pentru el, in afara faptului ca te-ai intors, va fi un mic cadou pe care sa i-l aduci din calatoria ta.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului