Cresterea copilului

#smartphone #smartphone copil #cumparare smartphone copil

Cand ar trebui sa cumperi copilului tau un smartphone

Problema comunicarii cu copilul tau nu iti da pace si nu stii daca este bine sau nu sa-i cumperi telefonul pe care si-l doreste. In privinta bunurilor pe care le poti incredinta copilului, specialistii au pareri diferite. Cea mai buna solutie este sa iti observi cu maxima atentie odrasla si sa iei decizia aceasta in functie de increderea pe care ti-o trezeste.

Lux sau necesitate?

Bineinteles ca nu exista copil care sa nu ravneasca la "cel mai, cel mai..." telefon de pe piata. Asa ca tie iti revine rolul de a raspunde la intrebarea: telefonul copilului este un lux sau o necesitate?

Pierderea telefonului sau chiar furtul acestuia din mainile scolarilor a devenit un fapt divers, asa ca nu trebuie sa te mire sfatul altor mamici care isi justifica achizitia unui nou smartphone pentru odrasla invocand necesitatea acestuia. Varianta de telefon pe care o vei pune in prima instanta in mainile copilului ramane insa la alegerea ta.

Impaca si capra, si varza

Solutia prin care si tu si copilul tau sunteti pe deplin multumiti este cea in care el se alege cu un telefon inteligent ultimul racnet, dar va folosi la scoala unul din telefoanele mai vechi ramase prin casa. Sigur ca va dori sa defileze cu ultima achizitie prin fata colegilor, asa ca va trebui sa-i permiti sa isi ia smartphone-ul din cand in cand la ore. Asigura-te insa ca o va face in zilele in care cineva il insoteste de la scoala pana acasa.

Varsta ideala

Varsta cea mai potrivita pentru a-i incredinta copilului un telefon este cuprinsa intre 7-10 ani. Integrarea in noul colectiv de la scoala s-ar putea sa il deruteze destul de mult pe copil, astfel ca o modalitate rapida de a comunca cu tine devine chiar o necesitate.

Trebuie sa tii cont si de capacitatea lui de a se descurca cu noul gadget inainte de a il inmana. Seteaza comenzile pentru apeluri rapide catre tine si sotul tau si ai grija sa nu ii lasi pe mana un SIM cu abonament. In schimb, achizitioneaza-i o cartela PrePay si verific-o constant pentru a observa daca mai are credite pentru apeluri.

Sursa foto: pehub.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare