Cresterea copilului

#infertilitate #fertilizare in vitro #sarcina #fertilitate #clinica de fertilitate

Cand e cazul sa apelezi la o clinica de fertilitate

Solutiile oferite de clinicile de fertilitate trebuie sa vina in momentul in care ati incercat fara succes sa concepeti un copil si in urma unei vizite in prealabil la un ginecolog sau urolog. Nu mai asteptati ca sarcina sa apara din senin, dati-i o mana de ajutor prin solutiile specialistului in fertilitate!

 

Cand iei in considerare clinica de fertilitate ?


Primul indiciu care trebuie sa va trimita pe amandoi la medic este perioada de timp pentru incercari. Medicii sustin ca daca incerci de 2 ani si ai sub 35 de ani, trebuie sa investighezi medical cauzele incapacitatii de a face copii. In cazul in care ai depasit 35 de ani, trebuie sa apelezi la medic numai dupa 6 luni de incercari esuate.

Asadar, mai intai faceti calculele, ganditi-va bine si mergeti amandoi in cabinetul unui ginecolog, si respectiv, al unui urolog.

Acesti specialisti vor face toate investigatiile de baza pentru a depista cauzele care stau in calea fertilitatii in cuplu. In cazul in care se descopera probleme sau sunteti diagnosticati cu infertilitate din cauze necunoscute, medicul va va indruma catre specialistul in probleme de fertilitate.
 

La ce trebuie sa te astepti?


La prima vizita la o astfel de clinica trebuie sa iei cu tine toate testele si rezultatele analizelor voastre si sa fiti pregatiti amandoi sa raspundeti la o serie de intrebari.

Pe baza acestor informatii, specialistul va va indruma spre alte investigatii, iar apoi va va expune optiunile pe care le aveti.

In cazul in care infertilitatea este tratabila, va va sfatui sa mai incercati o perioada pe cale naturala. Insa in situatia in care problemele sunt mai serioase, iar infertilitatea este netratabila, medicul va va prezenta mai multe optiuni care considera ca vi se potrivesc.

Cele mai recomandate si folosite tehnici sunt  fertilizarea in vitro si inseminarea artificiala. Insa tipul de procedura cel mai indicat depinde atat de preferintele personale, cat si de starea de sanatate de care dispuneti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului